Lani je ACH Volley v Ligi prvakov s 3:0 premagal Budvansko rivijero, danes pa je pričakovati bolj izenačen obračun. Foto: Sandi Fišer
Lani je ACH Volley v Ligi prvakov s 3:0 premagal Budvansko rivijero, danes pa je pričakovati bolj izenačen obračun. Foto: Sandi Fišer

Slovenski prvaki so bili prejšnji teden proti Toursu nemočni. "To nas mora podžgati. Tekma bo dala odgovore, ali ima ta ekipa tisto, kar je potrebno, da napreduje iz skupine, ali pa se bomo borili le za 3. mesto," meni pred uvodno tekmo sezone v Stožicah kapetan Andrej Flajs, ki po težavah s hrbtom in krajšo boleznijo lahko spet igra s polno močjo.

Tudi trener ACH-ja Igor Kolaković je podobnega mnenja: "Mislim, da je pravi način, da se poberemo po porazu, prav zmaga nad Budvansko rivijero. Vstati po padcu je bistvo športa in življenja."
Tekmeci naj bi imeli v primerjavi z lani boljšo zasedbo, vendar še niso najbolje uigrani. Imajo odlične sprejemalce, napad pa še šepa. Takega pritiska s servisom, kot ga je izvajal Tours, ne gre pričakovati, jih pa krasijo druge dobre lastnosti.

Njihov adut je tudi trener Veselin Vuković, ki odlično pozna slovensko odbojko. Vuković, slovenski selektor, je prepričan, da ima črnogorska ekipa v primerjavi z lansko sezono več skupinskega duha, več kolektivnosti in odgovornosti, medtem ko so lani tekme reševali predvsem s kakovostjo in navdihom posameznih igralcev.
Pred 11 meseci je Budvanska rivijera doživela pritisk polnih Stožic in klonila s 3:0. Tokrat je pričakovati manj glasne tribune (v dvorani naj bi bilo 6.000 navijačev) in tudi zato razburljivejši obračun: "Tekma bo zelo zanimiva. Upam, da nam bo z dobro igro in dobrim servisom uspelo premagati ACH," napoveduje kapetan gostov Milan Marković.

LIGA PRVAKOV
2. KROG, skupina F

Sreda ob 20.30 (prenos na TV SLO 2):
ACH VOLLEY - BUDVANSKA RIVIJERA

Ob 18.00:
PGE SKRA BELCHATOW - TOURS VB

Lestvica:                         
PGE SKRA BELCHATOW 1 1 0 3:0 3
TOURS VB 1 1 0 3:0 3
ACH VOLLEY 1 0 1 0:3 0
BUDVANSKA RIVIJERA 1 0 1 0:3 0