Federica Pellegrini je bila v sredo v središču pozornosti. Foto: Reuters
Federica Pellegrini je bila v sredo v središču pozornosti. Foto: Reuters
Kobe Bryant
Kobe Bryant ni navijal le za Michaela Phelpsa, še posebej je bil navdušen nad Federico Pellegrini. Le kaj na to reče žena Vanessa? Foto: EPA

20-letna Italijanka je izdala, da je v finalu nastopila v dvojih kopalkah. "Spodaj sem oblekla kopalke za trening, ker se kopalke včasih strgajo. Zato da bi se izognila težavam in da se ne bi kazala gola, sem oblekla še ene kopalke, navadne za trening," je povedala svetovna rekorderka na 200 m in 400 m prosto.

Pellegrinijeva in Isakovičeva se poznata že dolga leta in sta dobri prijateljici. "Saro poznam že od malih nog, vedno sva tekmovali ena proti drugi, v zadnjih nekaj mesecih je res eksplodirala," je prikupna Italijanka povedala o prijateljici iz Slovenije.

Kobe Federici namenil stoječe ovacije
Četrti dan finalnih plavalnih bojev v Vodni kocki so si ogledali tudi ameriški košarkarji Carmelo Anthony (veliki prijatelj Michaela Phelpsa od otroških nog), Chris Paul, LeBron James in Kobe Bryant. Zvezdnik Los Angeles Lakersov in najkoristnejši igralec rednega dela sezone v Ligi NBA je bil navdušen nad Federico, pošteno je stiskal pesti zanjo in se želel celo srečati z njo. Federica je dejala, da ne razume dobro angleško, a to ne bi bila težava, saj Kobe tekoče govori italijansko.

Messi: Kobe, resnično si odličen
Bryant očitno navduši povsod, kjer se pojavi. Tako mu je argentinski nogometni superzvezdnik Lionel Messi podaril svoj dres in o košarkarju dejal, da je "resnično odličen."

Marin je hitro našel zamenjavo za Manaudoujevo
Pellegrinijeva ni mogla skriti solz, saj so se ji uresničile sanje, v Atenah je bila na 200 m prosto srebrna, prehitela jo je Romunka Carmelia Potec. Zmago bo proslavila s fantom Luco Marinom, ki je bil pred tem zaročen s francosko plavalko Laure Manaudou. Njuna zveza se je končala na lanskem evropskem prvenstvu v kratkih bazenih v Debrecenu, saj naj bi Marin na spletu objavil fotografije Francozinje v kočljivih položajih.

A. G.