Sara Isakovič je v življenjski formi. Tudi neugoden dopoldanski čas je ni zmedel. Foto: Reuters
Sara Isakovič je v življenjski formi. Tudi neugoden dopoldanski čas je ni zmedel. Foto: Reuters
Sara Isakovič
Sara Isakovič se je takole veselila uvrstitve v finale, kjer ji bo težko odvzeti medaljo. Foto: Reuters
Isakovičeva znova odlično
Sarin polfinalni nastop povečal apetite

Po 50 metrih je bila še na drugem mestu (27,84), potem pa je pospešila in gladko opravila s tekmicami v prvem polfinalu. Eno izmed glavnih favoritinj Katie Hoff je prehitela za 51 stotink.


Prvi finale za slovensko žensko plavanje
20-letna Blejka se je edina spustila pod mejo 1:57, za svojim državnim rekordom iz predtekmovanja pa je zaostala 64 stotink. To je prvi finale na olimpijskih igrah za slovensko žensko plavanje. V drugi polfinalni skupini je bila najhitrejša novopečena svetovna rekorderka Federica Pellegrini (1:57,23), ki je v zadnjih metrih plavala bolj zadržano. Italijanka, ki je pogorela na 400 m prosto, trdi, da se zgodba na tej razdalji ne bo ponovila.

Pred nastopi nima prave treme
"Spet sem odplavala eno svojo tekmo in dosegla najboljši izid v dopoldanskem terminu v karieri. Upam, da bo jutri še nekoliko boljše," je napovedala Isakovičeva in se čudila sama nad sabo, ker pred nastopi nima prave treme: "Srce mi ne razbija kot na drugih tekmah, recimo kot na evropskem prvenstvu letos v Eindhovnu. Jutri se bo treba predvsem tudi psihično dobro pripraviti."

Ob nastopu Phelpsa - "Jutri pa takole"
"Vedela sem, da moram na tretji dolžini pobegniti. Ko mi je to uspelo, sem seveda dobila dodaten zagon in občutek je bil še bistveno boljši," je ključen trenutek novinarjem v "mix coni" opisala Sara, vmes pa na zaslonu gledala Američana Michaela Phelpsa, ki je v isti disciplini med moškimi s svetovnim rekordom osvajal tretjo zlato odličje na igrah in v smehu dejala: "Jutri pa takole."

Prvič odkrito o medalji
To je bilo tudi prvič, da je Isakovičeva prvič odkrito govorila o medalji: "Saj si želim olimpijsko medaljo že od prvih treningov in to si želimo vsi. Morda nisem pričakovala, da se bom za medaljo potegovala že na teh igrah. Upam, da bom jutri osrečila vse, seveda tudi sebe."

Odpovedala nastop na 200 metrov delfin
Veliki finale bo na sporedu v sredo ob 4.11. Da se čim bolj pripravi na finalni nastop, je slovenska šampionka odpovedala današnje kvalifikacije na 200 metrov delfin.

200 m prosto (Ž), finalistke:
. S. ISAKOVIČ SLO 1:56,50 . K. HOFF ZDA 1:57,01 . F. PELLEGRINI ITA 1:57,23 . J. PANG KIT 1:57,34 . B. BARRATT AVS 1:57,55 . C. POTEC ROM 1:57,71 . C. McCLATCHEY VB 1:57,73 . C. O. ETIENNE FRA 1:58,00 Finale bo v sredo ob 4.11.
A. G.
Isakovičeva znova odlično
Sarin polfinalni nastop povečal apetite