Slovenska trojica je drzna v svojih napovedih. Foto: STA
Slovenska trojica je drzna v svojih napovedih. Foto: STA
Nuša Rajher pravi, da si iger ne bo zgolj ogledala. Foto: STA
Taekvondisti napovedujejo visoke uvrstitve

Prva bo v dvorani ExCel nastopila Anićeva, ki jo v kategoriji do 67 kg v prvem krogu čaka Kazahstanka Gulnafis Aitmuhambetova. Hrvatica, ki se je zaradi močne konkurence v hrvaški reprezentanci, kjer je kolegica Sandra Šarić v isti kategoriji v Pekingu 2008 osvojila bron, pred dvema letoma odločila za slovensko izbrano vrsto, je dejala, da je dobro pripravljena in da računa, da lahko osvoji katero od kolajn. “Dobro sem trenirala in kolajna je v mojih mislih že vse leto. Šla bom na polno, tekmico poznam in dobro sem se pripravila. Žreb je dober, sem zadovoljna. Realno je, da grem skozi prvi in drugi krog, verjamem vase,” je dejala Anićeva.

Nuša Rajher: Presenečeni boste
Tudi Rajherjevo v kategoriji nad 67 kg čaka Kazahstanka Feruza Jergešova. “Tekmico smo dobro proučili. Doslej sva se enkrat že pomerili in bila sem boljša. Potem me v nadaljevanju najbrž čaka Rusinja, ki pa je bila enkrat boljša od mene. Nasploh mi leva stran žreba zelo ustreza in povem vam, da boste lahko presenečeni. Vem, da smo napovedali kolajne, na tem smo tudi delali. Ko sem pred petimi leti verzijo ITF taekvondoja zamenjala za olimpijski WTF, tega nisem naredila zgolj zato, da si ogledam igre,” je dejala Mariborčanka, ki je v verziji ITF osvojila skoraj vse.

Ivan Trajkovič: Razbil ga bom
Najzahtevnejšega tekmeca je dobil Trajković, ki se bo v uvodnem krogu v kategoriji nad 80 kg pomeril z branilcem olimpijskega naslova iz Pekinga – Dongmin Čajem iz Južne Koreje. “Vem, da nimam kaj izgubiti, lahko ga le presenetim. Od mene je tri centimetre višji in nekaj kilogramov lažji. To bo moja prednost. Če ga bom dobro zadel in presenetil s svojo močjo, lahko zmagam. ‘Razbil’ ga bom,” je optimistično dejal Trajković. Sicer študent matematike je pred časom zamenjal kategorijo, se iz lažje preselil med težje borce, kjer pa še zmeraj zaradi nekaj manj kilogramov od tekmecev stavi predvsem na svojo hitrost. “To je moja prednost, upam, da jo bom dobro izkoristil. Če bom izgubil, bom moral v repasaž, če bo Korejec uvrščen v finale. Tudi tam lahko izkoristim svoje prednosti. Ob dveh zmagah bi se lahko boril za bronasto kolajno,” je še dejal Trajković.

Taekvondisti napovedujejo visoke uvrstitve