Žan Luka Zelko je prvi dan končal na 19. mestu. Foto: AP
Žan Luka Zelko je prvi dan končal na 19. mestu. Foto: AP

V prvem plovu je bil na prvem obratu najhitrejši Črnogorec Milivoj Dukić, nato je Duko Bos prevzel vodstvo in imel na koncu več kot 40 sekund prednosti pred preostalimi jadralci.

Žan Luka Zelko je bil na prvem obratu 17., nato je nekoliko popustil in v cilj prišel na 27. mestu med 43 jadralci. Za Nizozemcem je zaostal za dobri dve minuti.

V drugem plovu je bil Zelko do tretjega obrata na 12. mestu, nato se je prebil na 11. in v cilj prišel deseti, slabi dve minuti za zmagovalcem Stefanom Peschiero iz Peruja.

Po prvem dnevu vodi Peschiera (7) pred Avstralcem Mattom Wearnom (14) in Portugalcem Eduardom Marquesom (16). Zelko je 19. (37).

Slovenska predstavnica na deski Lina Eržen je na olimpijskem regatnem polju v Marseillu kot prva med petimi slovenskimi jadralskimi posadkami končala olimpijske nastope na 21. mestu med 24 tekmovalkami. V prvem nastopu na OI se ni uvrstila v petkove sklepne boje deseterice za medalje.

"Zadovoljna sem z nastopom na OI, ponosna na to, kako sem se borila in opravila nastop. Prve OI so za mano, a nisem dosegla pričakovanega. Imela sem nekaj plovov med deseterico, včeraj pa je bil res dolg dan in z obilico smole. A sem dobila potrditev za naprej, neizmerno me veseli, da sem lahko bila z najboljšimi in smo imeli tudi zelo dobre treninge," je povedala tekmovalka iz Planine pri Postojni in pohvalila vzdušje v slovenski ekipi.

Vabljeni k virtualnemu ogledu obeh regat.

- Prva regata

- Druga regata