Odličen je bil Nikola Jokić. MVP Lige NBA, ki se je vrnil v reprezentanco, potem ko je izpustil lansko svetovno prvenstvo, kjer so bili orli drugi, je prispeval 20 točk, ujel pa je tudi 12 odbitih žog. V zadnji četrtini je zaradi petih osebnih napak predčasno odšel na klop. Francozi so ujeli goste, vendar so z zaporednimi trojkami Vasilije Micić, Filip Petrušev in Bogdan Bogdanović, ki je bil s 15 točkami drugi strelec vrste Svetislava Pešića, potrdili srbsko zmago.

Victor Wembanyama je bil s 14 točkami in desetimi skoki najboljši pri Franciji. Guerschon Yabusele je dodal 12 točk. Srbi in Francozi bodo na prihajajočih olimpijskih igrah v Parizu v najožjem krogu favoritov. Orli prihajajo na turnir kot aktualni svetovni podprvaki, gostitelji pa bodo branili srebro iz Tokia. V skupini Srbe čakajo ZDA, Južni Sudan in Portoriko, Francoze pa Nemci, Japonci in Brazilci.

Po tekmi so pod strop dvorane LDLC Arena dvignili dres francoske reprezentance s številko 9, ki ga je nosil Parker. Legendarni organizator igre je zdaj večinski lastnik in predsednik Asvela, ki domuje v tej dvorani. Pred petimi leti so njegovo devetico upokojili že v San Antoniu, s katerim je štirikrat postal prvak Lige NBA, zdaj pa so mu takšno čast izkazali še v izbrani vrsti. Parker je prvi francoski košarkar z upokojeno številko. V modrem dresu je zbral 181 nastopov, reprezentanco pa vodil do štirih medalj na evropskih prvenstvih. Leta 2013 je bil MVP EuroBasketa v Sloveniji, kjer so les blues postali prvaki.

"Bilo je veliko čustev, veliko ljubezni … V veliko čast si štejem, da sem prvi z upokojenim dresom. Če pomislim, da smo imeli Alaina Gillesa, Antoina Rigaudeauja, Richarda Dacouryja … To je velika francoska družina. Ko sem prišel v reprezentanco, sem prvič v življenju potoval. Res sem se v vseh letih zaljubil v ta dres. Ko smo leta 2000 postali mladinski prvaki, smo sklenili obljubo. Vedno sem imel občutek, da če ne osvojim zlate medalje s Francijo, sem zapravil kariero. Zato sem se odzval vsako poletje in izpolnil obljubo," je dejal Parker, ki je imel poleg družine ob sebi dolgoletna soigralca Borisa Diawa in Nicolasa Batuma, ki se pripravlja z reprezentanco na nastop pod petimi krogi.