Barbara Lazović bo po koncu olimpijskih iger v Parizu končala bogato kariero. Foto: www.alesfevzer.com
Barbara Lazović bo po koncu olimpijskih iger v Parizu končala bogato kariero. Foto: www.alesfevzer.com

Rokometašice so do ponedeljkovega zbora v Ljubljani opravile dva cikla priprav. Zadnjega so končale v soboto s pripravljalno tekmo v Györu, na kateri so prikazale dva različna polčasa.

Na Madžarskem je Slovenija tekmo, ki se je končala z izidom 28:27 v korist gostiteljic, odigrala brez dveh levorokih igralk, Alje Varagić in Barbare Lazović. Prva je v domovini ostala zaradi slabega počutja, zadnja pa ima nekaj težav s kolenom.

Adžić si želi, da do olimpijskih iger ostanejo zdravi
"V zadnjem obdobju smo imeli nekaj zdravstvenih težav, kar je za obdobje, kot so priprave na olimpijske igre, povsem običajno. Tudi zaradi tega morda nekatere stvari v našo igro prihajajo nekoliko pozneje, a vse poteka v načrtovani smeri. Želim si, da do olimpijskih iger ostanemo zdravi in da z dobro energijo in v odličnem vzdušju opravimo še zadnje stvari," je dejal selektor Dragan Adžić.

"Dozdajšnji del priprav je minil, kot bi mignil. Oddelale smo jih zelo dobro in se še bolj povezale, čeprav smo bile dobro povezane v pravo ekipo že prej," je poudarila Varagić, ki se je v ponedeljek že vrnila na ekipne treninge. "Pripravljamo se tako s krepitvijo telesne pripravljenosti kot tudi mentalne. Ogledujemo si tudi že igre tekmic, ki nas čakajo v Parizu. Z vsakim treningom smo samozavestnejše. V Pariz bomo odpotovale z željo, da tam pokažemo, kakšna ekipa smo."

Brazilke bodo že sedmič zapored igrale na olimpijskih igrah
Pred sobotno potjo na prizorišče olimpijskih iger bodo Slovenke v sredo ob 18.30 na Kodeljevem odigrale pripravljalno tekmo z Brazilijo, ki bo še sedmič zapored igrala na OI.

"Pred nami je zadnji teden, v katerem verjamem, da bomo izpilile zadnje detajle, ki jih še moramo v napadu in obrambi. Že tekmo proti Braziliji bomo skušale izkoristiti, da v igri odpravimo čim več napak, ki smo jih delale na Madžarskem," je povedala Ema Abina.

"Brazilija je izkušena reprezentanca, prava tekmica. To je pokazala na pripravljalni tekmi v Nemčiji, ko je zmagala s petimi zadetki prednosti. Naša ekipa potrebuje takšne tekme, čeprav brazilski slog igre ni preveč podoben tistemu, ki ga gojijo skandinavske ekipe ali Korejke, ki nas čakajo na olimpijskih igrah," je pojasnil Adžić.

Barbara Lazović: Imam privilegij, da bom kariero končala na olimpijskih igrah

Sara Isaković, Petra Majdič in Alenka Cuderman obiskale rokometašice
Reprezentantkam s svojimi olimpijskimi izkušnjami pomagajo tudi nekdanje športnice. Tudi v tokratni reprezentančni akciji nadaljujejo sodelovanje s Saro Isaković, ki je Sloveniji na olimpijskih igrah v Pekingu 2008 priplavala srebro, zdaj pa se ukvarja s psihološko pripravo športnikov.

Že na Rogli je ekipo obiskala Petra Majdič, ki se je kljub poškodbi v Vancouvru 2010 prebila do brona v smučarskem teku, na prvi dan zadnjega cikla priprav pa je ekipi v Ljubljani vse dobro zaželela še Alenka Cuderman, ki je pred 40 leti z Jugoslavijo v rokometu v Los Angelesu postala olimpijska prvakinja.


Skupina A, 1. krog, četrtek, 25. julija, ob 9.00:
SLOVENIJA - DANSKA
Ob 16.00:
NEMČIJA - JUŽNA KOREJA
Ob 21.00:
NORVEŠKA - ŠVEDSKA

2. krog, nedelja, 28. julija, 11.00:
JUŽNA KOREJA - SLOVENIJA
Ob 14.00:
ŠVEDSKA - NEMČIJA
Ob 16.00:
DANSKA - NORVEŠKA

3. krog, torek, 30. julija, ob 9.00:
NEMČIJA - SLOVENIJA
Ob 11.00:
NORVEŠKA - JUŽNA KOREJA
Ob 21.00:
ŠVEDSKA - DANSKA

4. krog, četrtek, 1. avgusta, ob 11.00:
JUŽNA KOREJA - ŠVEDSKA
Ob 19.00:
NEMČIJA - DANSKA
Ob 21.00:
SLOVENIJA - NORVEŠKA

5. krog, sobota, 3. avgusta, ob 16.00:
SLOVENIJA - ŠVEDSKA
Ob 19.00:
NORVEŠKA - NEMČIJA
Ob 21.00:
DANSKA - JUŽNA KOREJA