Kapetan Jure Dolenec je v četrtfinalu postal najboljši strelec v zgodovini reprezentance. Foto: Reuters
Kapetan Jure Dolenec je v četrtfinalu postal najboljši strelec v zgodovini reprezentance. Foto: Reuters

Vrsta Uroša Zormana je skupinski del turnirja pod petimi krogi sklenila na drugem mestu skupine A za Nemčijo ter pred Španijo in Švedsko. Prvi dve sta se tudi prebili v polfinale. Po selitvi v Lille, kjer se igra na nogometnem stadionu Pierra Mauroyja, je slovenska rokometna reprezentanca v četrtfinalu z izvrstno predstavo odpravila Norveško (33:28).

Rokometaši, ki na igrah igrajo četrtič, so po košarkarjih iz Tokia, ki pa so potem zasedli četrto mesto, druga slovenska ekipa, ki se je na olimpijskih igrah uvrstila v polfinale. Slovenija je do zdaj na velikih tekmovanjih osvojila dve kolajni. Leta 2004 je bila druga na evropskem prvenstvu, pred sedmimi leti pa tretja na svetovnem, toda olimpijska medalja ima posebno vrednost.

Nasproti jim stojijo izjemni Danci. Trikratni zaporedni svetovni prvaki, ki so tudi aktualni evropski in olimpijski prvaki. V Tokiu so v finalu klonili pred Francozi, predtem pa so bili v Riu de Janeiru zlati. Blestijo tudi v Parizu, kjer so še brez poraza. V četrtfinalu so se pošteno namučili s Švedi (32:31).

"Gre za najboljšo ekipo na tem turnirju in v zadnjem obdobju. Igrajo res fenomenalen rokomet, hiter, eksploziven in moderen. Kot vselej bomo skušali sestaviti taktiko in se osredotočiti na obrambo. Iz te izhaja tudi igra v napadu, v katerem si ne smemo privoščiti lahkih napak in posledičnih protinapadov," je povedal Zorman in dodal, da bi ob sestavljenih koščkih v mozaiku lahko imeli možnosti za uvrstitev v finale.

Slovenski rokometaši želijo na kolena spraviti še favorizirane Dance

Polfinale, danes ob 21.30:
SLOVENIJA – DANSKA

NEMČIJA – ŠPANIJA 25:24 (13:12)

Za bronasto medaljo, nedelja

Finale, nedelja

Slovenski rokometaši: Tukaj nismo zato, da bomo na koncu četrti