Nemci so brez večjih težav dosegli četrto zmago v Parizu. Foto: Reuters
Nemci so brez večjih težav dosegli četrto zmago v Parizu. Foto: Reuters

Obe reprezentanci sta že pred tekmo vedeli, da bosta končali na vrhu lestvice skupine A in zelo verjetno nista šli popolnoma na polno, kar kaže predvsem igra v obrambi (na celotni tekmi sta bili le dve izključitvi), ki ni bila tako silovita in na nož, ekipi sta tako pridno polnili nasprotni mreži.


Facebook prispevek: https://fb.watch/tLc0HjgsSB/

Egipt ali Norveška?
Slovenski selektor Uroš Zorman ni računal na vratarja Klemna Ferlina in krožnega napadalca Mateja Gabra. Namesto njiju sta priložnost dobila Urh Kastelic in Kristjan Horžen. Ferlin ima že dalj časa težave s kolenom, medtem ko si je Gaber tik pred olimpijskimi nastopi poškodoval mečno mišico.

Francija vendarle potrdila četrto mesto
Nemci so tako osvojili skupino in bodo v bojih na izpadanje igrali proti Franciji. Gostitelji so za potrditev četrtega mesta premagali Madžarsko s 24:20. Slovenijo pa čaka druga ekipa iz skupine B, to bo Egipt ali Norveška. Četrtfinale bo na sporedu v sredo v Lillu, kjer se bodo delile medalje.

Horžen hitro zabil štiri gole
Dvoboj se je začel izjemno hitro s številnimi hitrimi napadi in zadetki. Nemci so tako po vsega 81 sekundah že povedli z 2:0. Slovenija je s hitro igro naredila serijo 8:4 in na začetku 9. minute povedli z 8:6, do tega trenutka je Horžen dosegel kar štiri gole.

Nemci dokončno ušli s serijo 7:0
Večji del polčasa je bil izid izenačen, Blaž Blagotinšek je tako v 20. minuti izenačil na 13:13. Sledile so črne slovenske minute, ko so igralci v belem v razmiku le petih minut nanizali kar sedem zaporednih golov in tako povedli z 20:13. V tem obdobju je bil trikrat natančen Kai Häfner. Nemška prednost se je do polčasa povečala celo na +9 (23:14).

Drugi polčas ni prinesel sprememb na igrišču, saj se je razlika večji del gibala okrog desetih golov. Sebastian Heymann je s tremi zaporednimi goli v 46. minuti tako zadel za vodstvo 32:22. Varovanci Uroša Zormana so se nato le prebudili in se s serijo 6:1 približali na 33:28, a na semaforju se je zapisala že 54. minuta.

Počitek zaradi manjših poškodb
Selektor Zorman je tako ocenil tekmo: "Malo bolj smo zarotirali, skušali koga spočiti, ker imamo nekaj manjših poškodb. Ne vem, kako bi to sploh opisal, ampak začeli smo dobro, v drugi polovici prvega polčasa pa smo malo zaspali in tam so Nemci naredili razliko. V drugem polčasu smo se skušali vrniti, na koncu pa je najbolj važno, da smo ostali zdravi."

Zorman po porazu z Nemci

Fotogalerija (vir: Reuters)


5. krog:
NEMČIJA – SLOVENIJA 36:29 (23:14)
Nemčija: Späth, Wolff, Golla 2, Heymann 6, Fischer, Knorr 3, Köster 4, Uscins 1, Häfner 7, Dahmke 1, Mertens 4, Steinert 2, Grgić 4 (3), Kohlbacher 2.
Slovenija: Kastelic, Lesjak, Blagotinšek 2, Henigman 4, Janc 3, Dolenec 3 (1), Cehte 3, Slatinek-Jovičić 2, Kodrin, Zarabec 2, Horžen 7, Bombač, Novak, Vlah 3.

Sedemmetrovke: Nemčija 4 (3), Slovenija 3 (1).
Izključitve: Nemčija 2, Slovenija 2 minuti.

Ob 21.00:
ŠPANIJA – HRVAŠKA

ŠVEDSKA – JAPONSKA 40:27 (16:9)


5. krog:
EGIPT – ARGENTINA 34:27 (14:15)

MADŽARSKA – FRANCIJA 20:24 (8:11)

Ob 19.00:
DANSKA – NORVEŠKA