Gostitelji so povedli s 6:4, potem pa so vajeti igre prevzeli Slovenci. Štirje zaporedni zadetki so bili dovolj za skok v ospredje. Domača reprezentanca se je prebila do izenačenja na 11:11, a sledil je nov odgovor Slovenije. Zadetek Tadeja Kljuna in dva Blaža Janca so bili dovolj za najvišjo prednost Slovenije (14:11).

V slovenski vrsti je sedem golov dosegel Blaž Janc, po štiri sta dodala Borut Mačkovšek in Miha Zarabec. Foto: RZS
V slovenski vrsti je sedem golov dosegel Blaž Janc, po štiri sta dodala Borut Mačkovšek in Miha Zarabec. Foto: RZS

Na začetku drugega polčasa so Madžari hitro ujeli priključek, kmalu pa tudi prevzeli pobudo. V 44. minuti je Staš Slatinek Jovičić še zadel za 20:20, nato pa so gostitelji v šestih minutah napravili niz 4:0 in razliko uspešno ohranjali vse do konca.

"Napredek v igri v primerjavi s tekmo proti Egiptu je očiten. Škoda, da nismo zdržali celotne tekme. Imeli smo nekaj težav pri rotaciji igralcev, kar nas je stalo ugodnejši rezultat v zadnjih 15 minutah. Od tu naprej moramo graditi za olimpijske igre. Do prve tekme v Parizu nas loči 14 dni, imamo še veliko prostora za napredek," je dejal selektor Uroš Zorman.

Zarabec: Veliko stvari bo še treba popraviti do olimpijskih iger

Tokrat proti Madžarkam boljši nastop
Že pred tem je slovenska ženska reprezentanca na svoji drugi pripravljalni tekmi za OI v Parizu prav tako v Györu izgubila proti Madžarkam s 27:28. Izbranke Dragana Adžića so pred štirimi dnevi na Rogli proti istim tekmicam izgubile za deset zadetkov.

Tokrat se je Slovenija vzhodnim sosedam zoperstavila brez dveh pomembnih igralk. Izmed 20 rokometašic na pripravah je po odločitvi selektorja Dragana Adžića v Sloveniji ostala Erin Novak, zaradi slabega počutja pa tudi Alja Varagić. Med šestnajsterico nato ni uvrstil še najstarejše reprezentantke Barbare Lazović, ki ima nekaj težav s kolenom, in vratarke Dijane Đajić.

Slovenke so bile tokrat bližje Madžarkam. Foto: RZS
Slovenke so bile tokrat bližje Madžarkam. Foto: RZS

Na glavni odmor je Slovenija odšla z zaostankom (11:17), a je nato v obrambi zaigrala veliko bolj kompaktno in v napadu začela izkoriščati priigrane priložnosti. Dva zadetka Ane Gros in eden Tamare Mavsar, ki sta bili na koncu s šestimi oziroma petimi zadetki najučinkovitejši posameznici, so slovensko izbrano vrsto približali na 14:17. Po obrambah Maje Vojnović so imele kar nekaj priložnosti za še ugodnejši rezultat. Madžarke so v preostanku tekme uspešno ohranjale razliko, v zadnjih sekundah pa so sicer borbene Slovenke poraz omilile.

"Na drugi tekmi z Madžarkami smo nekatere stvari odigrali bolje kot na Rogli. Zahvaljujem se madžarski rokometni zvezi, ker nas je gostila in nam omogočila, da smo odigrali tekmi, ki sta nam zelo koristili. V ponedeljek se bomo znova zbrali. Smo v pričakovanju treningov in tekme z Brazilijo, ki je odigrala sijajno prvo pripravljalno tekmo proti Nemčiji v gosteh. Čaka nas torej še en zelo dober preizkus, ki nas bo še bolj pripravil na Pariz," je za RZS tekmo ocenil Adžić.

Krajši premor, nato pa zadnji tekmi pred OI
Kot so sporočili z Rokometne zveze Slovenije, je pred obema reprezentancama zdaj krajši premor.

Rokometašice se bodo znova zbrale v ponedeljek v Ljubljani in pred sobotnim odhodom v Pariz v sredo na Kodeljevem ob 18.30 odigrale še pripravljalno tekmo z Brazilkami, s katerimi bodo tudi skupaj trenirale.

Rokometaši bodo priprave nadaljevali v sredo v Kranjski Gori. Na prizorišče olimpijskih iger se bodo odpravili v ponedeljek, 22. julija.

PRIPRAVLJALNE TEKME (M)

Györ:
MADŽARSKA - SLOVENIJA 29:25 (12:14)

Torek, 23. julija (Pariz):
FRANCIJA - SLOVENIJA

Celje:
SLOVENIJA - EGIPT 27:27 (13:12)


PRIPRAVLJALNE TEKME (Ž)

Györ:
MADŽARSKA - SLOVENIJA 28:27 (17:11)

Sreda ob 18.30 (Kodeljevo):
SLOVENIJA - FRANCIJA

Rogla (zaprto za javnost):
SLOVENIJA - MADŽARSKA 21:31 (12:19)