Slovenske rokometašice bodo v četrtek ob 9.00 odigrale zgodovinsko prvo tekmo na olimpijskih igrah. Foto: Kolektiff Images
Slovenske rokometašice bodo v četrtek ob 9.00 odigrale zgodovinsko prvo tekmo na olimpijskih igrah. Foto: Kolektiff Images

"Prišli smo tekmovat. Je pa to nek poseben čar, povsod se nekaj dogaja, meni je čudovito," je za TV Slovenija novinarki Bojani Knez povedala Tjaša Stanko. "Vzdušje je čudovito, prišle smo malo prej, zbrala sem nekaj značk, malce smo se prilagajali. Tudi z drugimi smo se družili," je dodala Elizabeth Omoregie.

"Ravno danes sem zasledila na Instagramu, da je tukaj nekje Rafael Nadal, tako da ga kanim nekje ujeti," pa se je nasmehnila Tamara Mavsar.

Treba je doživeti olimpijske igre. Nekaj prvih dni lahko posvetimo tudi temu. Zdaj pa verjamem, da so vse to že obdelale v glavah, slikale vse, kar je bilo treba, in se bodo posvetile tekmovanju.

Dragan Adžić, selektor

Olimpijsko dogajanje je treba najprej spoznati. Tega se zaveda tudi izkušeni selektor slovenske ženske rokometne reprezentance Dragan Adžić. "To je normalno. Treba je doživeti olimpijske igre. Nekaj prvih dni lahko posvetimo tudi temu. Zdaj pa verjamem, da so dekleta vse to že obdelala v glavah, slikale vse, kar je bilo treba, in se bodo posvetile tekmovanju," je prepričan.

In kdo so nasprotnice? Reprezentanca Danske oziroma kandidatka za najvišja mesta na olimpijskem turnirju. Naloga bo vse prej kot lahka, a Slovenkam lahko uspe. Navsezadnje so jo Slovenke za uvod v domače evropsko prvenstvo pred dvema letoma že premagale.

"To tekmo smo tudi danes veliko analizirali, kajti igralke so več ali manj iste. Dejstvo je, da je bila prva tekma doma nekaj posebnega, vse je šlo kot po maslu. Upam, da bo tako tudi jutri," je poudarila Mavsar.

Tekmo si boste lahko v neposrednem prenosu ob 9.00 ogledali v četrtek na TV SLO 2 in na MMC-ju, pol ure predtem se začne studijski del. Vabljeni v našo družbo!

Rokometašice bi rade v četrtek proti Dankam ponovile zmago z domačega EP-ja

Olimpijske igre 2024, Pariz, rokomet (Ž)

Skupina A, 1. krog, četrtek ob 9.00:
SLOVENIJA – DANSKA
Ob 16.00:
NEMČIJA – JUŽNA KOREJA
Ob 21.00:
NORVEŠKA – ŠVEDSKA