"Moja plača pokrije zgolj približno 75 odstotkov najemnine." Foto: EPA

Ameriška metalka diska Veronica Fraley je pred kratkim na družbenih omrežjih opozorila na nepravičnost razlik v zaslužku različnih športnikov. "Jutri tekmujem na olimpijskih igrah, a si ne morem plačati niti najemnine. Moja plača pokrije zgolj približno 75 odstotkov najemnine, medtem ko nogometašem, ki niso osvojili ničesar, plačajo dovolj za nakup novih avtomobilov in hiš," je potožila na X-u in javno prosila za finančno pomoč.

Na njeno objavo pa se je presenetljivo odzvala zvezda hiphopa Flavor Flav, ustanovni član ameriške raperske skupine Public Enemy. "Piši mi in še danes bom poslal plačilo, tako da ti jutri ni treba skrbeti za to," je odgovoril 65-letnik, ki je sicer tudi sponzor ameriške ženske vaterpolske reprezentance. "Sem mož svoje besede. Poskusil te bom priti podpirat tudi v živo," je še dodal in poudaril, da bo navijal zanjo.

Nekaj minut pozneje se je oglasil tudi Alexis Ohanian. "Dajva si znesek razdeliti," je predlagal soustanovitelj spletnega mesta Reddit in mož legende tenisa Serene Williams. Manj kot dve uri pozneje je dejal, da je podvig uspel, k temu pa priložil tudi posnetek zaslona, s katerega je razvidna transakcija 24-letni športnici za 7760 evrov.

Njuna velikodušnost ji sicer ni mogla pomagati pri rezultatih na tekmi. 2. avgusta je v kvalifikacijah končala na 13. mestu in za eno mesto zgrešila olimpijski finale.

Ohanian je obenem sicer obljubil, da bo katero koli od 36 atletinj, prijavljenih na njegov septembrski vseženski atletski miting Athlos NYC, nagradil s 60.000 ameriškimi dolarji, če v Parizu osvoji zlato medaljo. Zmagovalci na njegovem dogodku bodo tudi prejeli 60.000 dolarjev.