Tekmuje na 800 in 1500 metrov prosto. Foto: AP
Tekmuje na 800 in 1500 metrov prosto. Foto: AP

Olimpijske igre prinašajo številne zgodbe, ena izmed njih pa je prav posebna – družbena omrežja je namreč osvojila ljubezen Henrika Christiansena do čokoladnih mafinov. Norveški plavalec je namreč pred kratkim na TikToku objavil videoposnetek, v katerem je ocenjeval hrano v olimpijski vasi, bil pa je navdušen nad čokoladnimi mafini. Tem je v valu navdušenja dal oceno 11 (10 naj bi bila najvišja).

Do zdaj je 27-letnik, ki tekmuje na 800 in 1500 metrov prosto, objavil več kot deset videoposnetkov, v katerih na različne načine izkazuje svojo naklonjenost sladici, ki je po njegovem mnenju brez konkurence. Ti so zbrali na milijone ogledov.

V enem izmed njih je olimpijec, ki je razkril, da ima pod posteljo lepo zalogo mafinov, uporabil tudi zvok iz filma Shrek, s tem pa je trajno utrdil svojo olimpijsko identiteto kot Muffin Man. "Edina pomembna ljubezenska zgodba v olimpijski vasi," je zapisal eden izmed uporabnikov družbenega omrežja.

I HEREBY DECLARE MYSELF AS THE OLYMPIC MUFFIN MAN #fyp #olympics #paris2024 #olympictiktok #olympicvillage #muffins @Olympics @paris2024

Končno znano, kdo jih izdeluje

Zaradi zabavnih videov so se na lov za čokoladnimi mafini odpravili tudi drugi olimpijci – mafinmaniji so se pridružili tudi plavalci Enkhkhuslen Batbayar, Freya Anderson in Jasmine Schofield ter filipinsko-ameriška telovadka Aleah Finnegan. Plavalki Abbey Weitzeil in Torri Huske sta jih opisali kot torto z mehko čokoladno sredico. Huske je bila malce strožja – poslastici je namenila oceno 9 od 10, poroča Euronews.

Čokoladni mafini so v državi, ki slovi po vrhunski kulinariki, nepričakovano zasenčili vse drugo na olimpijskih igrah. Številni so se spraševali, kje bi jih lahko našli zunaj olimpijskega sveta, dolgo je to bila skrivnost. Kmalu pa se je oglasil francoski dobavitelj hrane Coup De Pates, ki je razkril, da gre za njihov izdelek. "Vedeli smo, da je naš Maxi Muffin Chocolat Intense nekaj posebnega, vendar nismo pričakovali, da bo sprožil takšen čokoladni vihar," je zapisalo podjetje.

Guys, I think I have a problem.. #fyp #olympics #paris2024 #olympictiktok #olympicvillage #muffins @Olympics @paris2024