"Veš, da se bo nekaj zgodilo." Foto: AP

Fotograf AFP-ja Jerome Brouillet je poskrbel, da si bodo tisti, ki spremljajo olimpijske igre v Parizu, za vedno zapomnili prav poseben pripetljaj. Ta je namreč brazilskega deskarja na valovih Gabriela Medino v objektiv ujel v trenutku, ko je ta padal v vodo – na fotografiji je videti, kot da lebdi tik nad valovi, z enim prstom pa kaže v nebo. Celotno podobo je dodatno popestrila tudi pokončna deska, ki "posnema njegovo držo".

Brouillet je bil na čolnu, ki je bil na območju globlje in mirnejše vode, ob strani vala. "Razmere so bile popolne, valovi so bili višji kot pričakovano," je dejal. Glede na to, da je čakal, da Medina zapusti enega izmed največjih valov tekme, je bil točno tam, kjer je želel biti.

"Vsak fotograf čaka na to," je še poudaril in pojasnil, da je napeto predvsem zato, ker ni mogoče predvidevati, kje bo skočil z vala, posebno, ker ni jasnega vidnega polja, poroča BBC.

"Veš, da se bo nekaj zgodilo," je dejal in dodal, da športnik ob izstopu občasno naredi akrobacijo. Tokrat ni bilo nič drugače – ko je začel praznovati, je fotograf hitro pritisnil na sprožilec. "Naredil se štiri fotografije, in ena od njih je bila ta," je dejal in pristavil, da ne mara ustvariti pretirano veliko fotografij.

Brouillet je sumil, da je ujel nekaj posebnega, ni pa vedel, da bo njegova fotografija, ko je končal svojo vožnjo, ki je sicer prinesla rekorden rezultat olimpijskih iger na Tahitiju, postala svetovna senzacija in ena izmed podob, ki bo zaznamovala letošnji športni spektakel. Nekateri so jo oklicali za najboljšo športno fotografijo vseh časov.