"Ne morem opisati vseh občutkov," je dejala športnica. Foto: Reuters

Kitajka Hvang Jačjong in njen partner pri badmintonu Dženg Sivej sta v finalu na olimpijskih igrah premagala južnokorejski dvojec, ki sta ga sestavljala Kim Wonho in Jeong Naeun. Tako sta osvojila zlato medaljo v kategoriji mešanih dvojic, kmalu po koncu podelitve medalj pa jo je s šopkom rož presenetil drugi član kitajske reprezentance Lju Jučen.

"Jačjong je osvojila zlato medaljo, Jučen pa njeno srce." Foto: Reuters

Tekmovalec v moških dvojicah, ki je v Tokiu leta 2021 osvojil srebrno olimpijsko medaljo, je zatem pred 30-letno olimpijsko prvakinjo tudi pokleknil in jo zaprosil pred množico v dvorani La Chapelle. Hvang je v solzah sprejela poročno ponudbo. Ko ji je nadel prstan, je navdušeno občinstvo zaroko pospremilo z bučnim navijanjem, poroča People.

"Ne morem opisati svojih občutkov. Presrečna sem," je dejala olimpijska, ki je priznala, da jo je zaročni prstan popolnoma presenetil. "Osredotočala sem se na treninge, da bi postala olimpijska prvakinja. Tega nisem pričakovala," je dejala in dodala, da ni razmišljala o tem, kako bosta praznovala.

"Jačjong je osvojila zlato medaljo, Jučen pa njeno srce," je zapisal eden od uporabnikov družbenih omrežij, ki je čestital golobčkoma.

Zaroka kitajskega para sicer ni edina tovrstna zgodba. Med slovesnim odprtjem olimpijskih iger v Parizu sta se zaročila jadralec Žan Luka Zelko in atletinja Anita Horvat. Še malce pred začetkom pariških iger je v olimpijski vasi argentinsko hokejistko na travi Marie Campoy zasnubil njen fant, rokometaš Pablo Simonet.