Rokometaš Domen Novak in kolesar Domen Novak

Čeprav nista v sorodu, se poznata. "Domen mi je na družbenih omrežjih poslal sporočilo, da je prebral nekaj o tem, in me povabil na kosilo," je za TV Slovenija povedal 26-letni rokometaš.

Dodal je, da se jima je poleti končno le uspelo dobiti z družinama – dlje časa je trajalo zaradi usklajevanja urnikov. "Bilo je odlično," je vtise s srečanja povzel 29-letnik.

Ime ju je povezalo, drug drugega spodbujata – da je lahko spremljal tekmo rokometa, je kolesar raje treniral notri, kot pa da bi šel ven na kolo.

"Že po naravi slovenski športniki podpiramo drug drugega, zagotovo pa midva še malce bolj pod drobnogled vzameva predstave drug drugega," je priznal igralec rokometa.

Občasne nevšečnosti

Čeprav je zabavno, da si delita ime, pa jima to kdaj tudi narobe hodi, biti Domen Novak v olimpijski reprezentanci ni vedno najlažje.

"Sobe imamo v istem nadstropju. Prvi dan, ko sem prišel v hotel, sem šel do vrat sobe, na katerih je pisalo Domen Novak, okoli pa so bili vsi rokometaši. Vseeno sem šele potem, ko sem želel vstaviti ključ, videl, da vrata niso prava," je dejal slovenski predstavnik v kolesarstvu.