Nosi tudi majice z obrazi športnikov. Foto: AP
Nosi tudi majice z obrazi športnikov. Foto: AP

Po spletu skoraj vsak dan zaokroži nova dogodivščina Snoop Dogga v Parizu, kjer za NBC kot posebni dopisnik spremlja olimpijske igre. Njegovo viralno poročanje pa bo besedah newyorškega finančnika Henryja L. McNamara domnevno ni poceni.

"Na večerji je sedel zraven direktorja NBC-ja, ki je rekel, da Snoop dobi 500.000 ameriških dolarjev na dan, da je v Parizu in promovira olimpijske igre. Temu dodajo še stroške in še dodatne dneve za produkcijo," je McNamara, nagrajenec seznama 30-Under-30 revije Forbes, objavil na družbenem omrežju X.

Družila sta se tudi z Martho Stewart. Foto: AP
Družila sta se tudi z Martho Stewart. Foto: AP

Čeprav je gostovanje kratkotrajno, bi lahko 52-letni raper, čigar uradno ime je Calvin Broadus jr., tako lahko zaslužil približno devet milijonov dolarjev – če ostane vseh 17 dni.

"Vredno vsakega centa," je dejal eden izmed uporabnikov X-a, določenim je bil tako všeč, da bi mu plačali še več. Seveda se s tem ne strinjajo vsi, nekaterih ni prepričal dovolj, da bi začeli spremljati športni spektakel, poroča New York Post.

"To je priložnost, da svetu pokažem, kako naj bi bilo videti, ko postaviš pravo osebo v pravo okolje"

Grammyjev nominiranec je sicer svoje olimpijske podvige začel z nošenjem bakle po ulicah Saint-Denisa pred slovesnostjo ob odprtju. Opazili so ga tudi, kako je plesal z ameriško žensko gimnastično ekipo, se družil z mamo atleta Noaha Lylesa, plaval z Michaelom Phelpsom, preizkusil se je tudi v sabljanju. Med drugim je tudi komentiral, ko so ZDA igrale proti Kitajski v badmintonu.

"Resnično je povezan s športniki in njihovimi starši na način, ki ga večina ljudi nima," je za The Wall Street Journal povedal voditelj športne televizije NBC Mike Tirico. "To je priložnost, da svetu pokažem, kako naj bi bilo videti, ko postaviš pravo osebo v pravo okolje," je dejal za AP zvezdnik, ki je v vsem, česar se loti v Parizu preprosto – zvest sebi.

Postregel je tudi s številnimi modnimi izbirami, ki so pritegnile pozornost – od konjeniške uniforme, v katero se je oblekel skupaj s svojo prijateljico Martho Stewart, in po meri narejenih majic z obrazi različnih športnikov do trenirk v modri, rdeči in beli barvi.