Opazili so ga tudi med občinstvom na nekaterih tekmah v Parizu. Foto: AP
Opazili so ga tudi med občinstvom na nekaterih tekmah v Parizu. Foto: AP

Načrti za sklepno slovesnost poletnih olimpijskih iger, ki bo 11. avgusta v Parizu, so načeloma strogo varovana skrivnost. Je pa znano, da bo županja francoske prestolnice Anne Hidalgo olimpijsko zastavo predala Karen Bass županji Los Angelesa, kjer se bodo olimpijci pomerili leta 2028.

Sorodna novica Od Cruisa do Gage – številni zvezdniki spremljali s tribun prvi nastop Simone Biles

"Pričakujte veliko hollywoodsko produkcijo," je za Deadline podražil neimenovan vir. Tako so že zaokrožile novice, da naj bi na zaprtju pomembno vlogo igral Tom Cruise, ki ni zamudil odprtja športnega spektakla. Ta se te dni še vedno potika v francoskem glavnem mestu, opazili so ga tudi med občinstvom na nekaterih tekmah.

Pobudnik tega, da bi v znak povezave med trenutnim mestom, ki gosti olimpijske igre, in mestom, kjer se bodo dogajale čez štiri leta, izvedel posebno točko, naj bi bil igralec sam. Ideje je predstavil Mednarodnemu olimpijskemu komiteju, poroča Daily Mail.

Nekateri napovedujejo, da naj bi ameriški zvezdnik, ki pogosto sam izvaja svoje kaskaderske točke v filmih, z vrha stadiona Stade de France na prizorišče spustil z olimpijsko zastavo v rokah. Podrobnosti njegovega podviga še niso določene, še vedno pa naj bi obstajala tudi možnost, da bo iz varnostnih in logističnih razlogov to nalogo opravil njegov dvojnik.

Temu naj bi sledil vnaprej posnet video, kako 62-letnik potuje z letalom iz Francije do Kalifornije, iz katerega se bo s padalom potem spustil k znamenitemu napisu Hollywood. Zastavo naj bi nato predal tudi kolesarju, rolkarju in odbojkarju, ki bodo del olimpijskih iger. Video naj bi Cruise posnel že marca.

Poletne olimpijske igre leta 2028 bodo pod vodstvom Caseyja Wassermana potekale od 14. do 30. julija v ameriškem mestu, ki jih je gostilo že leta 1932 in 1984.