Sašo Bertoncelj je bil bronast na letošnjem evropskem prvenstvu. Foto: EPA
Sašo Bertoncelj je bil bronast na letošnjem evropskem prvenstvu. Foto: EPA
Mitja Petkovšek
Mitja Petkovšek je še vedno previden, a prepričan, da mu finale ob dobri izvedbi ne more uiti. Foto: Marko Madžarac

Bertoncelj se bo na konju z ročaji predstavil s sestavo z izhodiščem 16,3 točke. "Tu sem naredil dve dobri vaji, eno že na uradnem treningu, še boljšo pa včeraj, tako da sem res zadovoljen. Malo se sicer še ubadam s kakšnimi malenkostmi, ko mi kdaj kje malo uidejo noge, ampak v celoti gledano sem zelo zadovoljen in sploh ne vem, kdaj sem nazadnje naredil kakšno napako," je povedal Bertoncelj.

"Res sem dobro pripravljen, čeprav mi je poškodba prsta vzela nekaj treninga. A zato nisem nič slabše pripravljen," je poudaril vodilni "konjenik" na lestvici svetovnega pokala. "Tudi samo orodje je dobro - konja poznam in sem ga vajen, tako da to ne bo noben izgovor, če se mi slučajno kaj zalomi," je še dodal 26-letni telovadec Narodnega doma, ki bo na letošnjem SP-ju eden od favoritov ne le za finale, temveč tudi za kolajne.

Petkovšek: "Če mi vaja uspe, je finale neizbežen"
Dobre volje po treningu je bil tudi Petkovšek, ki bo po poškodbi nastopil prvič po enem letu. "Jutranja ura tekme meni res ni všeč, a sem bil presenečen, kako sem dobro nastopil na uradnem treningu. Nisem sicer to pravi jaz, saj dobro zaživim šele po peti uri popoldne, a sploh ni bilo slabo. Je pa res, da ko sem ob šestih zjutraj vstal, da se pripravim na ogrevanje, sem kar malo pomislil, če je bila to sploh prava odločitev, da sem spet začel trenirati," je dobro razpoložen v smehu pojasnil 33-letni Ljubljančan in dodal: "A kljub temu se nič posebej ne privajam na zgodnjo uro. Potrebujem adrenalin tekme, da sploh lahko izvajam te težke prvine, poleg tega pa mi veliko pomaga maser Jaka, da me pred treningom pripravi in dobro pregreje mišice, saj sem sicer trd kot bukovo poleno."

"Ne vem, če lahko kaj več pričakujete od mene, je pa res, da sem precej bolj samozavesten in mislim, da se da lepo telovaditi, tako kot znam. Menim, da če mi uspe lepa vaja, je finale skoraj neizbežen. Dvomim, da bi lahko osem telovadcev prejelo ocene čez 15,4 točke, bomo pa videli, kako bo," je še povedal Petkovšek.