Sašo Bertoncelj je v finalu vajo še otežil (izhodiščna ocena je bila 16,5 točke). Foto: EPA
Sašo Bertoncelj je v finalu vajo še otežil (izhodiščna ocena je bila 16,5 točke). Foto: EPA

Na konju z ročaji je prepričljivo slavil Kitajec Žang Hongtao. Svetovni prvak iz leta 2009 je prejel oceno 16,100. Drugo mesto je osvojil Kazahstanec Maksim Petriško (15,450). Bertonclju so med vajo dvakrat ušle noge, dotaknil se je tudi orodja, a je z oceno 15,050 vseeno ujel zmagovalni oder.

Bertoncelj dosegel svoj maksimum
"Glede na to, kako slabo sem se danes počutil in kako še na ogrevanju nisem bil sposoben telovaditi, je bilo odlično. To, kar je bilo videti v dvorani, je bilo največ, kar sem danes lahko naredil. Zato sem povsem zadovoljen," je po tekmi razmišljal slovenski reprezentant.

Klavora padel pri izvedbi zadnje diagonale
Na parterju je zmagal Grk Elefterios Kosmidis (15,525). Klavora je napako naredil v zadnji diagonali, ko je padel. Z oceno 13,875 je bil tako zadnji med finalisti. Težavnost sestave je povišal na 16 točk, zadnji padec ga je stal celo točko, sicer bi se lahko v dvorani Lausitz Arena boril tudi za kolajne.

Pri twistu se je prehitro odprl
"Sam sem s prvim svetovnim pokalom sezone kar zadovoljen. Škoda je le padca na koncu vaje, ki sploh ni bil potreben, saj sem se pred zadnjo diagonalo dobro počutil. Žal sem se pri dvojnem twistu prehitro odprl," je svoj nastop podoživel Klavora.