Iztok Čop se bo o nadaljevanju kariere odločil jeseni. Foto: Veslaška zveza Slovenije
Iztok Čop se bo o nadaljevanju kariere odločil jeseni. Foto: Veslaška zveza Slovenije
Veslači na Bledu pod pričakovanji

Zmagala sta Britanca Matthew Wells in Marcus Bateman, ki sta za dobro sekundo ugnala rojaka Williama Lucasa in Sama Townsenda. Tretje mesto sta osvojila Estonca Allar Raja in Kaspar Taimsoo, ki sta bila od (uradno) norveške posadke hitrejša za 27 stotink sekunde.

O nadaljevanju se bo odločil jeseni
"Veslanje je bilo nekaj boljše kot v polfinalu, a sva kljub temu ves čas le nekako na silo držala stik z najboljšimi. Morda sva naredila napako in celo malce preveč veslala skupaj. Običajno je tako, da je usklajenost na startu dobra, nato usklajenost pade, kar se nama je zgodilo, z nadaljnjimi treningi pa se spet popravi. Malce sva zaostala za želenim tretjim mestom, a je bila vse skupaj prijetna poživitev za naju in upam, da tudi za veslanje," je tekmo opisal Čop in nato poudaril, da je šlo pri združitvi s Tuftejem za enkratni poskus, saj se Norvežan vrača v enojec, Čopa pa zdaj čaka "aktivni premor", jeseni pa se bo odločil, če bo nadaljeval s kariero.

Hiter začetek, na koncu šesto mesto
Brata Luka in Jan Špik, Gašper Fistravec in Andraž Krek so med dvojnimi četverci osvojili šesto mesto. Zmagal je hrvaški čoln, na oder pa so stopili še Italijani in Poljaki. Slovenski kvartet je po 500 metrih še vodil, najboljših se je nekako držal še 500 metrov do cilja, nato pa povsem popustil, saj je za petim mestom zaostal skoraj za osem sekund.

Generalka za SP 2011
Bled je po 21 letih spet organiziral tekmo najvišjega ranga, ki je bila generalka za svetovno prvenstvo 2011.

Veslači na Bledu pod pričakovanji