Mike Komisarek bi moral igrati pomembno vlogo v moštvu ZDA, kot tudi v Torontu. Generalni menedžer obeh moštev je Brian Burke. Foto: EPA
Mike Komisarek bi moral igrati pomembno vlogo v moštvu ZDA, kot tudi v Torontu. Generalni menedžer obeh moštev je Brian Burke. Foto: EPA

"Oba igralca sta bila zelo blizu reprezentance že ob prvotni odločitvi o izbiri moštva," je pojasnil Brian Burke, generalni menedžer ameriške reprezentance, ki je v četrtek morala na olimpijskem seznamu zamenjati dva pomembna branilca.

Poškodbe osrečile Whitneyja in Gleasona
Paul Martin
(New Jersey) je zaradi zlomljene roke odstoten vse od oktobra, medtem ko je Mike Komisarek (Toronto) 2. januarja staknil poškodbo rame. Zaradi zapletov pri zdravljenju se je borbeni branilec odločil za operacijo, s čimer je že zaključil z letošnjo sezono.

Omenjeno dvojico bosta nadomestila 26-letni Ryan Whitney (Anaheim), ki je letos zbral 24 točk in ima rating -7. "Ryan je velik branilec, ki zna hitro in spretno voditi plošček," je Burke opisal Whitneyja. 27-letni Tim Gleason (Carolina) ima 15 točk in rating -2 ter velja za močnega igralca, ki zaustavlja naprotnikove najboljše posameznike.

Vabljeni k pregledu izborov:
- Kanade
- Češke in Finske
- Rusije
- Švedske
- ZDA

Vrnitev "mule", a ne v reprezentanco
Detroit je napovedal, da se bo v prihodnjih dneh v postavo vrnil Johan Franzen, ki je bil zaradi poškodbe kolena odstoten vse od 8. oktobra. Švedski desnokrilni napadalec, je bil v zadnjih dveh končnicah lige NHL med najboljšimi posamezniki (25 golov ter 16 podaj na 39 tekmah). Novica je razveselila privržence Rdečih kril, ki se borijo za končnico, a tudi razburila Švedsko, saj selektor Bengt Ake Gustafsson Franzna ni uvrstil med olimpijske potnike, ker ni verjel, da se bo pravočasno pozdravil za najmočnejši hokejski turnir na svetu. "Tri krone" v Vancouvru sicer branijo naslov olimpijskih prvakov iz Torina.