Mitja Petkovšek je dokazal, da se dobro pripravlja na jesensko svetovno prvenstvo, na katerem si bo poskušal priboriti vozovnico za olimpijske igre v Londonu. Foto: EPA
Mitja Petkovšek je dokazal, da se dobro pripravlja na jesensko svetovno prvenstvo, na katerem si bo poskušal priboriti vozovnico za olimpijske igre v Londonu. Foto: EPA

Zmagal je Poljak Adam Kierzkowski (15,450), tretji pa je bil Francoz Yann Cucherat (15,300). "Vaja mi ni lepo uspela, samo rezultat je bil dober. Od začetka do konca sem delal napakice, takšne, ki se ti pripetijo in nanje ne moreš vplivati. Ni šlo in ni šlo, za piko na i sem pri seskoku močno poskočil in takoj vedel, da za zmago to ne more biti dovolj," je po tekmi povedal Petkovšek.

Po le dveh tekmah (Pariz, Moskva) je Petkovšek postal skupni zmagovalec svetovnega pokala A na bradlji. "Na žalost sta bili na sporedu le dve tekmi, ampak zbral sem največ točk in dobil lep, okrogel globus. Dal ga bom dal na polico, kjer se bo nabiral prah," je šaljivo pokomentiral uspeh.

Bertoncelj skupno drugi
Brez finala najboljše četverice je že v petek ostal Sašo Bertoncelj na konju z ročaji, saj je bila ocena 14,617 dovolj za peto mesto, skupno pa je končal svetovni pokal na drugem mestu. Prehitel ga je le Avstralec Prashanth Sellathurai, ki je bil na sobotni tekmi drugi (15,300) za Madžarom Krisztianom Berkijem (15,675).

Ob obeh slovenskih telovadcih so v Moskvi nastopile tudi Ivana Kamnikar (dvovišinska bradlja), Tjaša Kysselef (preskok), Fiona Novak (dvovišinska bradlja, gred, parter) in Teja Belak (preskok), a se jim ni uspelo prebiti v finalne boje. Kysselefova je bila v preskoku s 13,375 šesta, Belakova je v preskoku z 12,8 končala na devetem, Kamnikarjeva na bradlji z 12,783 na osmem, mesto za njo je bila z 12,550 točke Novakova. Slednja je bila na gredi osma (12,875), v parterju pa deveta (12,825).

V moški konkurenci je na preskoku zmagal Francoz Thomas Bouhail (16,350), ki je slavil tudi na parterju (15,200), na krogih je bil najboljši Rus Konstantin Plužnikov (15,775), na drogu pa Nizozemec Epke Zonderland (16,050). Pri dekletih je na parterju prvo mesto osvojila Rusinja Ana Dementjeva (14, 525), ki je bila najboljša tudi na gredi (15,100), dvovišinska bradlja je pripadla Venezuelki Jessici Lopez (14,275), na preskoku pa je slavila nemška tekmovalka Anna Chusovitina (14,712).