Slovenski judoisti so prvi dan obtičali v predtekmovanju. Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič
Slovenski judoisti so prvi dan obtičali v predtekmovanju. Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič

Po eno borbo sta dobila zgolj Rok Drakšič (do 66 kg) in Vesna Djukić (do 57 kg), medtem ko sta Petra Nareks (do 52 kg) in Matjaž Trbovc (do 60 kg) klonila že v uvodnih borbah.

Razočaranje 28-letne Žalčanke
Osmoljenka dneva je Petra Nareks, ki se po lanski poškodbi kolena le počasi vrača na pota stare slave. Doslej je na prvenstvih stare celine osvojila kar šest kolajn in dve peti mesti, tokrat pa se morala sprijazniti s porazom v prvem krogu. Zanjo je bila usodna Ukrajinka Ina Černijak:

"Izredno sem razočarana. Navajena sem odličij, zdaj pa sem izpadla že v prvem krogu. Tako sem si želela dobrih dvobojev, sploh ker sem zelo v zaostanku z nabiranjem točk za olimpijske igre v Londonu in precej pri repu lestvice v svoji kategoriji. Vsaj kakšna zmaga na tem prvenstvu bi mi vlila samozavest, ki mi po lanski poškodbi še kako manjka. Žal mi ni uspelo."

V petek bodo na tatamije stopili Urška Žolnir, Tina Trstenjak in Raša Sraka Vuković, v soboto pa bosta poleg branilke naslova evropske prvakinje Lucije Polavder nastopila še Ana Velenšek in Matjaž Ceraj.