Kitajke so favoritke za osvojitev ene izmed medalj. Foto: Reuters
Kitajke so favoritke za osvojitev ene izmed medalj. Foto: Reuters

Selektor Andrej Mavrič je omenjen cilj postavil, ker pomeni zagotovljen nastop na naslednjem SP-ju in boj za olimpijsko normo. "Ekipno smo nastopili zelo dobro, dekleta dosti več ne bi mogla narediti. Morda smo imeli na gredi točko in pol rezerve, pa na preskoku kakšno točko, ampak v celoti gledano so se dekleta res izkazala," je bil zadovoljen Mavrič.

Največ točk za Fiono Novak
Kako pa so se Tjaša Kysselef, Fiona Novak, Teja Belak, Ivana Kamnikar in Carmen Horvat odrezale posamezno? "V mnogoboju je največ točk dosegla Fiona, ki je trenutno na 14. mestu in je zbrala skoraj 50 točk. To sicer še nič ne pomeni. Teja in Tjaša sta zbrali nekaj več kot 49 točk, Ivana pa nekaj čez 47 točk. Kar se tiče finala mnogoboja, menim, da to ne bo dovolj, da bi se katera od njih prebila med najboljših 24 v finale mnogoboja, a to je toliko, kot lahko punce v tem trenutku pokažejo," je še povedal selektor.

Kitajke razred zase
V dopoldanski izmeni so bile razred zase Kitajke (233,778), sledile pa so jim Italijanke (219,179) in Japonke (218,895). V kvalifikacijah bo skupaj nastopilo 35 reprezentanc, najboljših osem pa se jih bo uvrstilo v finale, ki bo na sporedu v sredo.