Litiji ni uspel veliki met. Foto: Drago Perko
Litiji ni uspel veliki met. Foto: Drago Perko

Z litijskega turnirja sta si tako napredovanje zagotovila Dinamo in Eindhoven, ki sta zbrala po šest točk, Litija je zbrala tri, grški predstavnik Athina pa eno. Rusi so jo slovenskemu prvaku pošteno zagodli, potem ko so si privoščili "administrativno" napako in proti Eindhovnu igrali z neprijavljenim igralcem. Tekma drugega kroga se je tako za "zeleno mizo" končala z 0:5 za Nizozemce, ki so danes še visoko z 10:3 premagali Athino.

Litijani potrebovali vsaj remi
Litija je v zadnjem krogu tako potrebovala zmago ali vsaj remi, kar pa je proti tako slovitemu nasprotniku lažje reči kot storiti. Pred 800 gledalci so Litijani sicer zelo podjetno začeli obračun. Trener Tomi Horvat se je odločil, da uvodoma pošlje na teren Mileta Simeunoviča, Alena Fetiča, Damirja Pertiča in Igorja Osredkarja. Vrata je čuval Damir Puškar. Večino časa pa je trener Horvat igral kar z igralcem vratarjem v polju, v tej vlogi je bil kapetan Borut Kristan.

Gostje na odmor s prednostjo dveh golov
V četrti minuti je naprej reprezentančni vratar Puškar ubranil strel Brazilca Fernanda, hip pozneje pa bi gostje lahko povedli prek njegovega rojaka Cirila, a je strel šel prek vrat. V šesti minuti si je bučen aplavz prislužil Osredkar. Četvorka je izigrala goste, strel "Igija" pa je gostujoči vratar odbil. Štiri minute pozneje so ponovili akcijo, to pot je Ruse rešil okvir vrat. V 11. minuti je dobro poskusil še Fetič. Nato se je igra umirila, na odmor pa so gostje odšli s prednostjo dveh golov. Prvi je padel v 18., drugi pa v 19. minuti. Prvič je zadel Fernandinho, drugič pa Cirilo.

Častni zadetek le dosegel Fetič
Razmerje moči se v drugem polčasu ni spremenilo, najbližje zadetku pa sta bila sila razigrana Pertič in Osredkar. Litijani so narekovali ritem in iskali svojo priložnost s petimi v polju, Rusi pa so kazali kakovost na vsakem koraku. V 33. minuti so povedli s 3:0 in rešili vprašanje zmagovalca. Častni zadetek za domačine je prispeval Fetič v 40. minuti.

Liga prvakov, skupina 1, Litija
3. krog:

EINDHOVEN - ATHINA '90 10:3 (5:0)
PREDILNICA LITIJA - DINAMO MOSKVA 1:4 (0:2)
Fetič 40.; Fernandinho 18., 33., 38., Cirilo 19.

Končni vrstni red: Eindhoven in Dinamo po šest točk, Litija 4, Athina 1.