Bled bo poleti gostil najboljše veslače na svetu. Foto: EPA
Bled bo poleti gostil najboljše veslače na svetu. Foto: EPA
Luka Špik
Eden glavnih slovenskih adutov bo Luka Špik. Foto: Veslaška zveza Slovenije

Prireditelji so 136 dni pred prvenstvom navedli, da je v predprodaji na spletnih straneh bled2011.org, eventim.si in mojekarte.si že možno kupiti vstopnice. Za stojišča bo do 1. maja treba odšteti po 10 evrov na dan oziroma 30 evrov za vse štiri dni finalnih bojev, za sedišča pa 20 oziroma 65 evrov. Z majem se bodo vstopnice podražile. Za predtekmovanja bo vstop brezplačen.

Veslaški užitki na veslaških škatlah
Prireditelji so rpedstavili tudi takoimenovani "paket veslaških užitkov na veslaških škatlah". Gre za promocijsko akcijo v največjih slovenskih mestih, s katero skušali približati veslanje širši množici. Na tekmovanjih na 250-metrski progi na ergometrih bodo lahko ljubitelji veslanja v Celju, Kopru, Kranju, Mariboru in Ljubljani v medsebojnih dvobojih preizkusili svoje veslaške spretnosti, si priveslali vstopnico za SP ter se potegovali tudi za zaključni finalni turnir, ki bo 24. maja ob predstavitvi slovenskih reprezentanc na Prešernovem trgu v Ljubljani.

"Želimo, da si prvenstvo ogleda čim več gledalcev, kar je tudi cilj vsakega tekmovanja," je promocijsko akcijo razložil predsednik organizacijskega odbora Janez Benčina in potrdil, da pri tujih reprezentancah že vlada izredno zanimanje za SP ter potrdil, da bodo prve reprezentance prišle na Bled že 10 dni pred prvenstvom.

Sicer pa so prireditelji predstavili tudi novo podobo svetovnega prvenstva, ki jo zaznamujeta Blejski otok s cerkvico in gradom, slovenske športne barve, in "veslaški krog", ki naj bi zaznamoval krog, ki za čolnom ostane na vodi neposredno po veslaškem zavesljaju.