Bojan Tokič je za zdaj na mestu, ki ga vodi v London. Foto: Reuters
Bojan Tokič je za zdaj na mestu, ki ga vodi v London. Foto: Reuters

V moški vrsti so to Bojan Tokič, Saš Lasan, Gregor Zafoštnik in Bojan Ropoša, v ženski pa Martina Safran, Jana Tomazini, Manca Fajmut in Nina Pavlin. Medtem ko je cilj drugih uvrstiti se v glavni del žreba, se bo Tokič poskušal prebiti čim višje, s čimer bi si na svetovni lestvici zagotovil uvrstitev med najboljših 28, kolikor jih bo prihodnje leto nastopilo na olimpijskih igrah v Londonu.

Tokič na 27. mestu
Trenutno je na 27. mestu, toda mesto bo moral potrditi z dobrimi nastopi v Rotterdamu, veliko pa bo odvisno tudi od dosežkov njegovih glavnih konkurentov, ki mu na lestvici dihajo za ovratnik. To sta predvsem Rusa Fedor Kuzmin in Kiril Skačkov, Portugalec Marcos Freitas, Čeh Dmitrij Prokopcov, Šved Jens Lundqvist ter Hrvat Andrej Gačina.

Novogoričan formo pili v Nemčiji
"Pravega odgovora, kakšen bi moral biti rezultat za uvrstitev na igre, ni. Če bi igral v polfinalu, ne bi bilo nikakršnega vprašanja, a to je nerealno. Tako pa lahko izgubim v prvem krogu, pa se vseeno uvrstim v London, lahko pa pridem v tretji krog in se ne uvrstim. Dejstvo je, da bom zadovoljstvo s prvenstvom ocenjeval po tem," razmišlja Novogoričan, ki se za prvenstvo pripravlja v Nemčiji, skupaj z domačo reprezentanco. Na svetovnem prvenstvu bo edini od Slovencev, ki mu ne bo treba igrati kvalifikacij, iz katerih se bo 32 igralcev uvrstilo v prvi krog (96 je neposredno uvrščenih).