Darko Jorgić je bil edini slovenski predstavnik v četrtfinalu, potem ko je Bojan Tokić v petek izpadel v 2. krogu. Foto: NZTS
Darko Jorgić je bil edini slovenski predstavnik v četrtfinalu, potem ko je Bojan Tokić v petek izpadel v 2. krogu. Foto: NZTS
Jorgić izpolnil zastavljeni cilj v Laškem

Slovenski namiznotenisač, 23. igralec sveta, je v četrtfinalu proti 123. igralcu na lestvici ITTF, zaostajal z 1:2 v nizih, v četrtem nizu pa s 3:7, a se je še pravočasno zbral, dobil sedem točk zapored in zmagal z 11:8. V izenačenem petem nizu je bilo 11:9, Jorgić je osvojil zadnji dve točki.

Žu je prvi niz po zaostanku s 4:6 dobil z 11:7. V drugem nizu je Slovenec prvič povedel pri izidu 9:8, slavil z 11:8 in izenačil, v tretjem nizu pa je Kitajec prevladoval (11:5).

Vang, 17. igralec sveta, je bil nato v polfinalu previsoka ovira. Jorgić je dobil drugi niz z 12:10 in izenačil na 1:1, v tretjem in četrtem pa mu Kitajec ni dopustil veliko, saj je osvojil "samo" pet oziroma štiri točke. V petem nizu je Zasavec sicer izničil zaostanek s 3:6 in prišel do zaključne žoge, a v nadaljevanju izgubil tri točke zapored in klonil z 12:10.

Kitajski čudežni deček Vang preprečil Jorgiću nastop v finalu

V polfinalu igral bolje kot v četrtfinalu

"Moj cilj je dosežen, res sem želel do polfinala. V njem sem pričakoval Šveda Falcka, ki pa je turnir zapustil že po prvem dvoboju. Mladi Vang, ob Linu prihodnost kitajskega namiznega tenisa, je v mojem delu žreba izkoristil vse to in prišel do finala. Za moj okus je eden najboljših v tem trenutku ob vodilnih dveh na svetovni lestvici. Bil je zraven v moštvu že na olimpijskih igrah v Tokiu. Moja igra v polfinalu je bila boljša kot v četrtfinalu, pa sem dokaj gladko izgubil. Vang je ves čas igral agresivno in hitro. Nisem našel rešitve na prve žogice in okoli servisa, kot da bi bil preveč pasiven," je povedal Jorgić.

Že v nedeljo bo odpotoval v Nemčijo na sklepne priprave za svetovno prvenstvo, ki se 23. novembra začne v Houstonu. Tam bo osnovni cilj uvrstitev v osmino finala.

V drugem polfinalu je Kitajec Liang Jingkun s 4:1 premagal rojaka Lin Gaojuana.

Ženski finale z 58-letnico!

V ženskem finalu se bosta pomerili 58-letna Kitajka Ni Šialian, ki že več kot 30 let živi v Evropi in tekmuje za Luksemburg, ter Liu Veišan. Ni je poleti igrala tudi na olimpijskih igrah in s tem postala najstarejša namiznoteniška igralka v zgodovini OI.

Ženski in moški finale turnirja v Laškem si boste lahko v nedeljo ob 17.30 ogledali v prenosu na TV SLO 2 in MMC-ju.

Moški, polfinale

VANG (KIT) – JORGIĆ (SLO)
4:1 (8, -10, 5, 4, 10)

LIN (KIT) – LIANG (KIT)
1:4 (-5, -9, -7, 8, -5)

Posnetek polfinalnega dvoboja Vang – Jorgić

Četrtfinale

JORGIĆ (SLO) – ŽU (KIT)
3:2 (-7, 8, -5, 8, 9)

LIN (KIT) – KALLBERG (ŠVE)
3:1 (-14, 9, 8, 3)

KARLSSON (ŠVE) – VANG (KIT)
(-4, 9, -4, -15)

LIANG (KIT) – GAUZY (FRA)
3:1 (-2, 5, 9, 7)

Posnetek četrtfinalnega dvoboja Jorgić – Žu