Erik Bukovac in soigralci so se izkazali v Portu. Foto: MMC RTV SLO
Erik Bukovac in soigralci so se izkazali v Portu. Foto: MMC RTV SLO

Praktično so se že uvrstili v odločilni kvalifikacijski krog za uvrstitev na zaključni turnir. Po visoki zmagi nad Bolgarijo in visokem porazu z Nemci je bilo pred tekmo v Portu jasno, da bo prav ta odločala o drugem mestu v skupini in o uvrstitvi v odločilni zadnji krog kvalifikacij, kamor vodita prvi mesti iz skupine.

Nastran zabil kar sedem golov
Erik Bukovac, Teo Galič
in soigralci so tekmo z zavzeto, hitro in kombinatorno igro rešili že v prvi četrtini, ki so jo dobili kar s 7:0, in selektor Veselin Đuho je izdatno minutažo v nadaljevanju namenil tudi igralcem s klopi, ki so prav tako dobro izkoristili ponujeno priložnost. Nerešljiva uganka za domačo reprezentanco je bil predvsem Jure Nastran, ki je dosegel kar sedem golov. Trikrat je bil natančen Andraž Verač, po enkrat pa Anže Kalan, Teo Galič, Erik Bukovac in Nenad Černeka.

Tudi proti Nemcem pogumno
"Danes je odločil pristop. Vsi smo tekmo vzeli maksimalno resno, igralci so bili v prvi četrtini zavzeti prav v vsaki akciji, motivirani in zmaga nikoli ni bila vprašljiva," je povedal Đuho, ki bo lahko mirno počakal na naslednji obračun z isto ekipo 11. maja. Po visoki zmagi na Portugalskem so v slovenskem taboru celo prepričani, da lahko doma premagajo tudi Nemce. "Nemci so sicer boljša in bolj izkušena ekipa, a lahko jih presenetimo. Nismo brez možnosti," je še dodal selektor. Nemci so s 24:6 ugnali Bolgare.