Že pred počitnicami so oživeli številni zunanji bazeni. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Že pred počitnicami so oživeli številni zunanji bazeni. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
bazen
Na Iliriji so sezono začeli že 3. junija, med počitnicami pa bodo seveda organizirali tudi plavalne tečaje za otroke. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Sončno in do skoraj 30 stopinj, takšna je vremenska napoved za naslednje dni. Nekaj olimpijskih bazenov je že odprtih, za podrobnosti smo poklicali Ilirijo, Kamnik in Kranj.
Na Iliriji so sezono začeli 3. junija, ko so slovesno odprli prenovljen bazen, komaj pa že čakajo lepše vreme, nam je povedal sekretar PK-ja Ilirija Vlado Vučko. "Bazen, ki se ponaša tudi z močno izboljšano gostinsko ponudbo, je odprt med 12. in 19. uro, ob koncih tedna pa med 10. in 19. uro. Rekreativnim plavalcem smo pripravili tudi progo, da jih ne motijo drugi kopalci. Najmanj gneče je med 12. in 15. uro." Cena dnevne vstopnice za odrasle je osem evrov, po 15. uri pa šest evrov. Voda je segreta na 26 stopinj.
V Kranju so se z delovnim časom zelo prilagodili rekreativnim plavalcem, saj je bazen odprt od 9. do 22. ure. Plavalcem svetujejo, naj pridejo med 9. in 10. uro ter med 20. in 22. uro, saj je sicer (ob vročih dneh) precej gneče. Od 1. do 10. julija bo na pripravah v Kranju srbska reprezentanca vaterpola, zato bo bazen zaprt od 9. do 11. ure in od 19. do 21. ure.

V Kamniku imajo med ogrevanimi bazeni najnižjo vstopnino. "Odrasli boste za dnevno vstopnico plačali le 3,5 evra, popoldanska (po 15. uri) pa stane evro manj. Bazen je med delovniki odprt do 18. ure, ob sobotah in nedeljah pa do 19. ure. Klubi imajo med tednom (po 18. uri) organizirano vadbo za rekreativce," nam je povedal vodja bazena Franci Kramar in predstavil načrtovano novost: "Julija bomo po dolgih letih spet uvedli nočno kopanje, če bo zanimanje. Bazen bo tako dodatno odprt med 20. in 22. uro."