Ljubljana bo še letos dobila nov plezalni center. Foto: Goran Rovan
Ljubljana bo še letos dobila nov plezalni center. Foto: Goran Rovan

V neposredni bližini končne postaje mestnega avtobusa številka 9 bo torej še pred koncem leta odprt največji in najsodobnejši športno-plezalni objekt pri nas. Plezalcem bo na voljo 1.280 m2 plezalnih površin z visokimi (do 17 metrov) in balvanskimi (nizkimi) stenami s smermi različnih težavnostnih stopenj.

Poskrbljeno bo za plezanje, rekreacijo, druženje in sprostitev. Na voljo vam bo resnično raznolika paleta plezalnih smeri različnih višin, stenskih oblik in težavnosti.

Kakšne bodo dvorane?
Velika plezalna dvorana
Okvirno 110 smeri do višine 17 metrov, težavnosti od 4a do 8c. Oblika sten bo omogočala zelo raznolike smeri. V dvorani bodo svoje mesto dobili tako položne kot navpične "plate", previsi različnih naklonov, zajede, razi in strehe ter tri različne poči. Smeri se bodo redno spreminjale.

Balvanska dvorana
Stene različnih naklonov in oblik do višine 4,5 metra z možnostjo "topouta" bodo odlično sredstvo za trening moči in tehnike tako rekreativcev kot vrhunskih plezalcev. Poskrbeli bodo za 80 postavljenih balvanskih problemov različnih težavnosti, ki se bodo redno spreminjali.

Mala plezalna dvorana
Okvirno 55 smeri težavnosti od 4a do 6c+ višine 11 metrov. Omogočeno bo plezanje tako z varovanjem od zgoraj kot v vodstvu. Raznolike stene in šolsko postavljene smeri bodo odličen poligon za začetnike, vodene vadbe, treninge mladine, učenje tehnike plezanja in zaključene skupine.

Ogrevalna dvorana in dvorana za trening
Večnamenska dvorana bo opremljena z rekviziti za trening moči in dopolnilne, neplezalne vadbe. V njej bo prostor za ogrevanje, raztezanje in druge oblike vadbe. V dvorani bodo na voljo različni pripomočki za vadbo, gimnastične žoge, letveniki, vadbene elastike, ravnotežne deske in uteži. Tukaj bodo potekale tudi vadbe, ki se s plezalnim športom zelo dobro dopolnjujejo (joga, pilates, proprioceptivna vadba …). Prostor bo vseboval še manjšo plezalno steno (20 kvadratnih metrov), ki bo namenjena najmlajšim plezalcem in plezalnim igram.