Uroš Šerbec: Igra Danske bi nam znala odgovarjati. Foto: RTV SLO
Uroš Šerbec: Igra Danske bi nam znala odgovarjati. Foto: RTV SLO

Nekdanji slovenski reprezentant je nadaljeval takole: "Utišali smo polno dvorano. Krasna igra, razpoložena obramba, učinkovit napad. Kljub nekaterim napakam so naši znali ostati trezni. Strnili so obrambo in niso dovolili Norvežanom, da ujamejo svoj ritem."

Kje vidite glavne razloge za tako dobro igro Slovencev?
Odločilna je bila vera v to, da danes lahko premagajo Norvežane, neka vrsta sproščenosti in zavedanje, da nimajo kaj izgubiti. Popolnoma so se posvetili svojim nalogam, vsilili so nasprotniku svoj ritem in nasprotnike povsem razorožili. Z dobro postavitvijo smo uspeli Norvežane spraviti v neodločnost, našim pa je samozavest rasla. Slabih stvari je bilo malo. Mogoče smo zgrešili le preveč čistih priložnosti. Toda tudi to je sestavni del igre, njihov vratar je eden boljših.

Kaj menite, kakšne so možnosti Slovenije proti Danski?
Pred začetkom drugega dela sem videl večjo "šanso", da premagamo Dance kot Norvežane. Tekma proti Dancem bo derbi drugega dela. Mislim, da sta za zdaj obe ekipi prikazali največ v drugem delu. Forma je pri obeh reprezentancah v vzponu, a psihični pritisk bo večji na njih. Mi nimamo kaj izgubiti, naredili smo, kar smo imeli za narediti. Upam, da Slovenci niso preveč utrujeni, da se bodo spočili in regenerirali.

Kje pa je glavna razlika med Norvežani in Danci?
Velikih razlik ni. Oboji gojijo isti slog, imajo kakovostne "pivote" in leve "beke". Malo razlike je le v tem, da so Danci izkušenejši, znajo se postaviti na takih močnih tekmah. Vedno, ko so sproščeni, igrajo zelo dobro, v takih primerih taktika ni tako pomembna. Delujejo suvereno, močno, toda vsak dan prinese nekaj novega. Nekaj ključnih igralcev je že v letih, niso več tako sveži. Odločil bo trenutni navdih, tekma bo odprta. Mislim, da bi nam igra Danske znala odgovarjati.

M. R.