Staffan Olsson je blestel pod taktirko Zvonimirja Serdarušića. Na klopi Švedske ga čaka dolgotrajna pot do vrha po menjavi generacij. Foto: EPA
Staffan Olsson je blestel pod taktirko Zvonimirja Serdarušića. Na klopi Švedske ga čaka dolgotrajna pot do vrha po menjavi generacij. Foto: EPA
Švedi prva ovira za rokometaše
Rokometaši so vedno blesteli v bližnjih državah
Rokometaši za začetek proti Švedom

Reprezentanti in strokovno vodstvo so nedeljo preživeli s svojimi najbližjimi, danes zjutraj pa so se znova zbrali in po šestih urah prispeli v Innsbruck, kjer so se nastanili v središču mesta v hotelu, namenjenem udeleženkam Eura 2010. Zjutraj jih čaka še zadnji trening pred tekmo s Švedi.

Skandinavce vodita legendarna člana zlate generacije Staffan Olsson in Ola Lindgren. Švedi so rokometna velesila, ki je pred leti zamenjala generacije in se počasi vrača na svetovni vrh. Slovenska ekipa se je ves čas osredotočala prav na Švedsko, saj gre za prvo tekmo, ki je vselej najpomembnejša.

Pričakovanja pred uvodnim nastopom so strnili:
Zvonimir Serdarušić, slovenski selektor: "Od zadnjega srečanja pred nekaj dnevi ni nič novega. Nikomur ne prepuščamo vloge favorita, saj to ni tisto, kar počnem. To počnejo drugi. Če bi se predajali vnaprej, ne bi sedel tukaj kot slovenski selektor. Sam poskušam narediti vse in dati fantom vse, da se čim bolje pripravimo. Kar se tiče poškodb v ekipi, je stanje enako, kot je bilo pred dnevi. Miladin Kozlina nima poškodbe, nima bolečine, pač pa deficit, saj dolgo časa ni igral v napadu. Fizično je dovolj dobro pripravljen za obrambo. Aleš Pajovič danes ni dejal, da ima težave, kar se tiče Renata Vugrinca, pa preiskava ni pokazala, da gre za kaj alarmantnega. Je bolečina, videli bomo, kako se bo strelska roka obnašala danes na treningu. S Staffanom Olssonom sva prijatelja, saj je včasih treniral pri meni, a jutri bova samo nasprotnika. Dobro ga poznam, on pa mene."

Renato Vugrinec: "Na roki je sicer oteklina, čutim bolečino, a danes bomo naredili bandažo in videli, kako bo na treningu. Do tekme je še 24 ur in zagotovo bom pripravljen. Naša želja na prvi tekmi je velika, upamo na izvrstno igro in zmago."

Vid Kavtičnik: "Švedska reprezentanca je brez pravega levega zunanjega igralca, a igra odlično obrambo 6-0. Njihova igra je zelo kombinatorna in izhaja iz 'Nokinega' sistema, ker je bil Staffan Olsson nekoč pod njegovo taktirko. Slog igre je podoben našemu, na jutrišnji tekmi bosta odločala realizacija in trenutni navdih. Mislim, da je govoriti o medalji v tem trenutku brez smisla, najprej nas zanima samo napredovanje v drugi del. Želim si, da se borimo kot leta 2004, saj lahko samo tako zmagujemo."

Skupina C:
Torek ob 18.30:
NEMČIJA - POLJSKA
Ob 20.30:
ŠVEDSKA - SLOVENIJA (TVS 2)

Skupina A:
Torek ob 18.10:

RUSIJA - UKRAJINA
Ob 20.10:
HRVAŠKA - NORVEŠKA

Skupina B:
Torek ob 18.15:

DANSKA - AVSTRIJA
Ob 20.15:
ISLANDIJA - SRBIJA

Skupina D:
Torek ob 18.15:

ŠPANIJA - ČEŠKA
Ob 20.15:
FRANCIJA - MADŽARSKA

Švedi prva ovira za rokometaše
Rokometaši so vedno blesteli v bližnjih državah
Rokometaši za začetek proti Švedom