Selektorja Zvonimirja Serdarušića očitno čaka še nekaj dela. Foto: MMC RTV SLO
Selektorja Zvonimirja Serdarušića očitno čaka še nekaj dela. Foto: MMC RTV SLO
Jure Natek
Jure Natek (levo) je bil med boljšimi v slovenski reprezentanci. Foto: EPA
Uroš Zorman
Uroš Zorman: Lahko se merimo z vsakim, z vsakim pa lahko tudi izgubimo. Foto: MMC RTV SLO
Rokometaši na Danskem zmagali le enkrat

Slovenci so tekmo začeli sila slabo v obrambi, kar so severnjaki izkoristili in povedli z 11:4. Varovanci Zvonimirja Serdarušića so se nato približali le na tri gole zaostanka, a je Norvežanom do odmora uspelo pobegniti na +6. Tudi v nadaljevanju je Norveška prevladovala na igrišču. Največja prednost je znašala že 10 golov. Najbolj razpoložena sta bila Kristian Kjelling (9) in Bjarte Myrhol (8), medtem ko je bil v slovenski reprezentanci najučinkovitejši Vid Kavtičnik, ki je zadel osemkrat.

Serdarušić je tokrat na tribuni pustil Dušana Podpečana, Klemna Cehteta, Boštjana Kavaša, Nejca Poklarja in rahlo poškodovanega Jureta Dobelška. Seveda je počival tudi Aleš Pajovič, ki bo nared za prvenstvo. Rokometaši se bodo v domovino vrnili v ponedeljek, po dnevu počitka pa se bodo v Podčetrtku znova zbrali v sredo. Prvenstvo se s tekmo proti Švedom začne v torek, 19. januarja.

Zvonimir Serdarušić: "Zatajili smo tako v obrambi kot v napadu. Čeprav smo proti Dancem izgubili, je bila to naša najboljša tekma na turnirju, igrali pa smo precej bolje kot proti Češki, ki smo jo sicer premagali. V obrambi smo očitno še daleč od prave igre in ko je Kozlina dobil tretjo izključitev, nismo mogli več igrati sistema 6-0. Verjamem, da bo z vrnitvijo Pajoviča igra delovala precej bolje. V zadnjih delih tekem nam pade zbranost v obrambi kot posledica visokega ritma igre. V napadu nimamo vrhunskega strelca z razdalje, ki ga ima večina drugih reprezentanc, zato smo prisiljeni k drugačni igri, ki naj bi ustvarila čiste priložnosti. V vsakem primeru nas na treningih čaka še veliko dela."

Uroš Zorman: "Lahko rečem, da je generalka pred evropskim prvenstvom uspela, saj smo se prepričali, da se res lahko merimo z vsakim. Je pa res, da očitno lahko z vsakim tudi izgubimo. Tri tekme, ki smo jih odigrali, so prišle zelo prav, saj smo videli, kje še 'šepamo' in kaj moramo popraviti. Več kot očitno je, da imamo rezerve tako v obrambi kot v napadu."

Islandci strup za Nemce
Islandija
je še drugič v dveh dneh premagala Nemčijo. Pred 5.600 gledalci v Regensburgu je slavila s 33:29. Olafur Stefansson je zabil 9, medtem ko je Lars Kaufmann pri poražencih dosegel 7 golov.

Pripravljalni turnir:
SLOVENIJA - NORVEŠKA 30:37 (13:19)

Slovenija: Kavtičnik 8, Natek in L. Žvižej 6, M. Žvižej 5, Skube in Špiler po 2, Vugrinec 1.

Norveška: Kjelling 9, Myrhol 8, Skoglund 6, Tvedten 4, Löke in Strand po 2, Björnsen, Klev, Koren, Lund, Spanne in Samdahl po 1.

DANSKA - ČEŠKA 29:25 (14:15)

Odigrano v soboto:
ČEŠKA - SLOVENIJA 30:37 (17:17)
DANSKA - NORVEŠKA 33:29 (16:11)

Odigrano v petek:
DANSKA - SLOVENIJA 36:35 (18:19)
NORVEŠKA - ČEŠKA 28:33 (13:17)

Končni vrstni red: Danska 6, Norveška, Slovenija in Češka 2 točki.

Podčetrtek:
SLOVENIJA - SRBIJA 24:33 (11:15)

Rokometaši na Danskem zmagali le enkrat