Zvonimir Serdarušić je dobil trenerski dvoboj s Staffanom Olssonom in Olo Lindgrenom. Foto: Reuters
Zvonimir Serdarušić je dobil trenerski dvoboj s Staffanom Olssonom in Olo Lindgrenom. Foto: Reuters
Slovenija
Veliko veselje Vida Kavtičnika, Luke Žvižeja in Uroša Zormana. Foto: EPA
Velik preobrat slovenskih rokometašev

Zvonimir Serdarušić: "Zadovoljen sem z zmago, manj z našo igro. Pred evropskim prvenstvom sem dejal, da je naš največji problem igra v napadu, veliko bolj kot obramba, kar se je potrdilo na obračunu s Švedsko. Večino golov smo namreč prejeli zaradi naših napak v napadu, po bliskovitih švedskih nasprotnih napadih. V drugem polčasu smo zaigrali agresivno v obrambi in prisilili tekmece v individualno igro. V prvem polčasu bi si lahko Švedi priigrali še višjo prednost, res pa je tudi, da bi jih lahko v nadaljevanju še hitreje ujeli, če bi seveda izkoristili vse naše priložnosti."

David Špiler: "Če bi imeli Švedska bolj izkušene igralce, potem nam verjetno ne bi uspel preobrat. Na minulih prvenstvih se je nam večkrat pripetilo, da smo po dobrem začetku v nadaljevanju povsem popustili, današnja tekma pa priča o preobrazbi naše ekipe, ki ima povsem novo moralo. Na poraz nismo nikoli pomislili, vselej smo verjeli v zmago in na koncu tudi zasluženo zmagali."

Vid Kavtičnik: "V prvem polčasu smo prikazali zelo slabo igro, naredili smo ogromno število napak, enostavno nismo prikazali naše igre. Ob polčasu smo se dogovorili, da švedske rokometaše z agresivno obrambo prisilimo v čim večje število napak, kar nam je na koncu tudi uspelo. V prelomnih trenutkih dvoboja so naredili številne napake, mi pa smo jih s pridom izkoristili."

Ola Lindgren, selektor Švedske: "V prvem polčasu smo prikazali zelo dobro igro, vedeli smo, da jo v drugem ne bomo mogli ponoviti, a takšnega razpleta vendarle nismo pričakovali. Imeli smo svojo priložnost, vendar smo jo zapravili. Po takšnem porazu vedno ostane grenak priokus. Slovenija nas s svojimi obrambnimi različicami ni presenetila. Tekmo je odločil slovenski vratar, ki je v prelomnih trenutkih ubranil številne strele."

Velik preobrat slovenskih rokometašev