Aljoša Štefanič (levo) se je izkazal s petimi zadetki. Foto: Dejan Tamše
Aljoša Štefanič (levo) se je izkazal s petimi zadetki. Foto: Dejan Tamše
Adnan Harmandić
Velenjčani niso presenetili 'levov', ki so v letošnji Ligi prvakov doma le remizirali proti Chamberyju in Kielcam. Foto: www.rk-gorenje.com
Četrti poraz Gorenja

Po sobotni dobri igri, a nesrečnem porazu proti Veszpremu, so rokometaši Gorenja še drugič v petih dneh ostali praznih rok v Ligi prvakov. Premočan je bil tudi Rhein Neckar Löwen.
Velenjčani so izgubili s 30:33. Varovanci Ivice Obrvana so se v Karlsruheju v prvem polčasu (15:17) dobro držali. Gostitelji so vodili za največ tri zadetke (8:5 in 9:6), v 20. minuti pa je Gorenje z raznovrstno igro izenačilo na 10:10. Presenetil je Aljoša Štefanič, ki je v prvi tretjini tekme dosegel tri zadetke (do te tekme niti enega!). Svoj delež je pristavil Ivan Čupić, v 23. minuti pa je Marko Bezjak slovenske prvake povedel v prvo vodstvo (11:12). Vodili so še s 13:12 in 14:13.
V zadnjih minutah prvega dela so nekoliko popustili in Nemci so po izključitvi dveh velenjskih rokometašev na krilih krožnega napadalca Andreja Klimovetsa znova dobili tri gole naskoka (17:14).
Islandska naveza razbila slovenske prvake
Večji del drugega polčasa so gostitelji povečevali prednost, ki je slabih 10 minut pred koncem tekme znašala že 9 zadetkov (31:22). Mrežo Gorenja sta ob zelo slabi obrambi Velenjčanov polnila predvsem Islandca Olafur Stefansson (skupaj 6 zadetkov) in Gudjon Valur Sigurdsson (7). V zadnjem delu srečanja so gostje ublažili poraz na znosnih -3.
Gorenje ima po petih krogih dve točki, Nemci pa so zdaj prevzeli vodstvo na lestivci z osmimi točkami.
Branko Tamše, pomočnik trenerja Gorenja: "Šli smo na zmago in bili v prvem polčasu povsem enakovredni. Na žalost smo ob koncu zaradi napak dopustili Löwnu, da si je priigral tri gole prednosti. Med odmorom smo se dogovorili, da v drugem polčasu igramo tako kot v prvem. Žal smo z igralcem več Nemcem pustili, da so ušli. Po -9 nihče ni več verjel v nas, a fantje so spet dokazali, da se nikoli ne predajo. Na koncu nam je zmanjkalo časa."

Skupina B:
RHEIN-NECKAR LÖWEN - GORENJE 33:30 (17:15)

Sigurdsson   7       Čupić       8 (4)
Stefansson 6 (3) Bezjak 5
Klimovets 6 Štefanič 5
Harbok 5 Harmandić 3 (1)
Groetzki 5 Kavaš 2
Bielecki 3 Rnić 2
Müller 1 Šimič 2
Sovič 1
Mlakar 1
Golčar 1

Sedemmetrovke: 3/4; 5/5
Izključitve: 10 min; 6 min
2.906 gledalcev

Sobota:
VESZPREM - BOSNA
KIELCE - CHAMBERY
Rhein Neckar Löwen 8, Veszprem 6, Kielce 5, Chambery 3, Gorenje in Bosna po 2 točki.
Četrti poraz Gorenja