Velenjčani so na sever Nemčije prispeli po 17-urni vožnji z avtobusom. Foto: Aleš Fevžer
Velenjčani so na sever Nemčije prispeli po 17-urni vožnji z avtobusom. Foto: Aleš Fevžer
Branko Tamše
Branka Tamšeta bo na klopi Gorenja po koncu sezone zamenjal Ivan Vajdl. Foto: MMC RTV SLO

Odločeni so, da v soboto na severu Nemčije poskusijo pripraviti presenečenje. V generalki so s 40:28 premagali Maribor. A tudi Flensburg je med tednom v derbiju nemškega prvenstva s 30:27 premagal drugouvrščeni Rhein Neckar Löwen. Anders Eggert je dosegel 10 golov.

Tamše: Upanje umira zadnje
"Če bomo usposobili kakšnega dodatnega igralca, tu predvsem mislim na zunanja igralca Klemna Cehteta in Darka Cingesarja, in imeli priložnost v ogenj poslati več igralcev, potem verjamem v našo dobro predstavo. Upanje umira zadnje, na severu Nemčije bomo dali vse od sebe, čeprav se zavedamo, da je pred nami izjemno težka naloga. A igra se še šestdeset minut, v tem času pa se lahko zgodi marsikaj. Enostavno moramo upati in verjeti v naše sposobnosti," je dejal trener Velenjčanov Branko Tamše, ki ne bo mogel računati na krožnega napadalca Mateja Gabra, saj si je poškodoval koleno. Škofjeločan je bil sicer z devetimi goli najboljši strelec prve tekme.

"Stvar je jasna: če želimo Flensburg premagati za več kot tri gole, potem bomo morali v soboto prikazati popolno predstavo. Verjamem, da smo sposobni pripraviti presenečenje," pa je pred odhodom v Nemčijo napovedal Jure Dolenec.

LIGA PRVAKOV

OSMINA FINALA, povratne tekme

Četrtek ob 19.30:
HAMBURG - CELJE PL 38:29

Sobota ob 16.30:
FLENSBURG - GORENJE 28:25

Sobota:
VESZPREM - ADEMAR LEON 23:20
METALURG - DINAMO MINSK 26:23

Nedelja:
BARCELONA - SILKEBORG 32:26
KIELCE - PICK SZEGED 25:26
KIEL - ČEHOVSKI MEDVEDI 35:37
FÜCHSE BERLIN - ATLETICO MADRID 29:29

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.