Ko se bo vrnila Szandra Zacsik, bo Krim občutno močnejši. Foto: MMC RTV SLO
Ko se bo vrnila Szandra Zacsik, bo Krim občutno močnejši. Foto: MMC RTV SLO
Krimovke po prvi skalp Gyora

Obe ekipi sta že uvrščeni v drugi del tekmovanja. Zmagovalec obračuna bo s prvim mestom dobil tudi nekoliko lažje tekmece v nadaljevanju Lige prvakinj. Ljubljančanke so letos izgubile le proti Madžarkam. "Nič nam ni uspevalo, njim pa vse. Prepozno smo se tudi prilagodile na sodniški kriterij, zato so nas preteple. Upam, da smo se kaj naučile iz tega," se prve tekme spominja trenerka Marta Bon.

Brez Bodnjeve in Cvijićeve
"To bo vznemirljiva tekma. Györi je v tem trenutku v boljši formi kot me, zato je on favorit. To pa ne pomeni, da ne bomo poskušale narediti vsega za zmago. Me lahko z zmago ogromno dobimo, saj prvo mesto prinaša veliko več kot lani, poraz pa po drugi strani ne odnese veliko," je še povedala Bonova, ki spet ne bo mogla računati na Ljudmilo Bodnjevo in Dragano Cvijić. Na pot bo sicer odšla tudi Szandra Zacsik, a njen nastop je pod vprašajem.

"Psihološko bo tekma lahka. Lahko igramo povsem sproščeno. Res imamo težave s poškodbami, kar je največja težava. Obramba je v redu, bo pa treba izboljšati igro v napadu. Žoga mora hitreje teči, brez prekinitev. To je glavno," je prepričana Andrea Lekić.

Liga prvakinj, 6. krog:
Sobota ob 17.15 (TV SLO 2 in MMC):
GYÖRI - KRIM MERCATOR

Nedelja:
PODRAVKA - ZVEZDA ZVENIGOROD

Lestvica:                            
GYÖRI 5 4 0 1 +25 8
KRIM MERCATOR 5 4 0 1 +14 8
------------------------------------
ZVEZDA ZVENIGOROD 5 2 0 3 -14 4
PODRAVKA 5 0 0 5 -25 0
 
Krimovke po prvi skalp Gyora