Ana Gros se je izkazala z devetimi goli. Foto: www.alesfevzer.com
Ana Gros se je izkazala z devetimi goli. Foto: www.alesfevzer.com

Krimovke bodo v naslednjem krogu doma gostile norveški Storham. Tekma bo v soboto, 5. oktobra. Pred gostovanjem v Transilvaniji so bile v gosteh boljše od hrvaške Podravke Vegete, doma pa so ugnale danski Kykobing.

Ana Gros dosegla devet golov

Zelo sem vesela današnje zmage. Bile smo pripravljene na zahteven obračun. Vzdušje je poskrbelo, da je bilo vse skupaj še bolj napeto. Presrečne smo, da se domov vračamo z dvema točkama.

Barbara Arenhart

V ljubljanski ekipi, ki je nastopila brez Tamare Mavsar, Črnogorke Itane Grbić in Avstrijke Philomene Egger, je bila najučinkovitejša Ana Gros z devetimi goli, Tamara Horaček jih je dodala sedem.

V prvem polčasu je bila tekma zelo izenačena. Obe ekipi sta narekovali oster ritem, nobena pa si ni priigrala občutnejše prednosti. V 17. minuti so gostje ob igralki manj prvič povedle za dva gola. Domača vrsta se je takoj odzvala z minuto odmora. Horaček, ki je bila uspešna že za 12:10, je zadela za rezultat polčasa 20:19.

Odličen začetek drugega polčasa

Varovanke Dragana Adžića so odlično odprle drugo polovico tekme. Z igrivo predstavo so povsem razorožile domače rokometašice in si v 38. minuti priigrale pet golov prednosti (26:21). Po romunski minuti odmora so popustile, gostiteljice so se jim v naslednjih petih minutah – po delnem izidu 5:1 – povsem približale (26:27). Po Adžićevi minuti odmora so znova zaigrale bolje v obeh smereh igre in po golu Gros v 49. minuti povedle za tri gole (29:26).

Romunke so jih še enkrat ujele (28:29), v končnici pa so Ljubljančanke le strle domači oreh. V 55. minuti je španska krilna igralka v vrstah Krima Jennifer Gutierrez Bermejo zadela za 31:28, do konca pa so prednost za slavje na vročem igrišču v Bistriti še malce oplemenitile.

Kapetanka Ana Gros z devetimi zadetki zagotovila Krimu zmago v Romuniji

3. krog,

Skupina A:
GLORIA BISTRITA – KRIM MERCATOR 30:35 (19:20)

Gloria Bistrita: Kapitanović, Arruda, Burlačenko, Tamires 3, Pinto 8, Bazaliu, Kerekes, Fujita 4, Niombla 1, Seraficeanu, Kirdiaševa 9 (6), Nosek 1, Kascor, Nocun 1, Vukčević 1, Mbengue 2.

Krim Mercator: Arenhart 1, Vojnovič, Pandžić, Radičević 1, Stanko 6, Gros 9 (1), Zaadi 4 (1), A. Abina, N'Diaye 2, Gutirrez Bermejo 4, Varagić, Horaček 7 (1), Ngombele 1, Brnović, E. Abina.

Sedemmetrovke: 6/6, 3/5
Izključitve: 2 min; 6 min


PODRAVKA VEGETA – BUKAREŠTA 28:29 (10:14)

STORHAMAR - FERENCVAROS 21:27 (11:14)

NYKOBING - METZ 27:28 (15:19)

Vrstni red: Krim in Ferencvaros po 6, Metz 5, Bukarešta 4, Gloria Bistria 2, Storhamar, Podravka in Nykobing 0 točk.