Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v Barceloni dobili kar 44 golov. Jasno je, da si za uspeh v Ligi prvakov ne smeš privoščiti takšne obrambe ... Foto: www.rk-celje.si
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v Barceloni dobili kar 44 golov. Jasno je, da si za uspeh v Ligi prvakov ne smeš privoščiti takšne obrambe ... Foto: www.rk-celje.si

Celje Pivovarna Laško je evropsko sezono začela z lepo zmago nad Kielcami, nato pa je sledila huda streznitev v obračunih z nemškim Rhein-Neckar Löwnom in Barcelono. Tudi v tekmi 4. kroga Lige prvakov proti Kielu možnosti za presenečenje niso prav velike, toda polna dvorana bo zahtevala vsaj pravi pristop.

Za popotnico zmaga nad Flensburgom
Kiel je v pretekli sezoni osvojil vse mogoče lovorike na domačem in mednarodnem prizorišču. Tudi novo sezono je začel uspešno in je trenutno na 2. mestu tako v skupini A v Ligi prvakov kot v domačem prvenstvu, kjer je nazadnje v gosteh premagal Flensburg s 37:31.

Za Serdarušića zgodba končana
Celjski trener Zvonimir Serdarušić nemškega velikana odlično pozna, saj je tam deloval od leta 1993 do 2008: "Z nekaterimi igralci sem še vedno v prijateljskih odnosih in se občasno slišim, zgodba s klubom pa je zame končana. O moči Kiela ni treba izgubljati besed. Igra čvrsto v obrambi, hitro in učinkovito v napadu."

Izgubiti čim manj žog
Serdarušić bo zahteval agresivno obrambo in strpno igro v napadu. "Predvsem pa ne smemo zapravljati 100-odstotnih priložnosti in delati tehničnih napak. Na zadnji tekmi v Barceloni smo jih naredili kar 20, od tega smo osem žog zapravili v prvih sekundah napada. Če se bo to ponovilo na nedeljski tekmi, potem se ne bomo mogli izogniti bliskovitim nemškim nasprotnim napadom."

Igrati trdo obrambo
Spor med Serdarušićem in Urošem Zormanom je že pozabljen. Tudi ideolog celjske igre se zaveda, da bo treba zmanjšati število izgubljenih žog: "Naš cilj je, da v napadu naredimo čim manj napak, v obrambi pa zaigramo trdo in agresivno. Če izgubimo z dobro igro, potem ne bomo razočarani."

Pri Kielu tudi Momir Ilić
Za Kiel nastopajo nemški asi Christian Zeitz, Dominik Klein in Christian Sprenger ter zvezdniški tujci, kot so Francozi Thierry Omeyer, Jerome Fernandez in trenutno poškodovani Daniel Narcisse, Čeh Filip Jicha, Srba Milutin Dragičević in Momir Ilić, ki je pred leti nastopal za Gorenje ...

Liga prvakov, 4. krog, skupina A
Nedelja ob 18.30 (prenos na TVS 2):
CELJE PL - KIEL

Ob 15.00:
KIELCE - RHEIN NECKAR LÖWEN

Ob 15.45:
CHAMBERY - BARCELONA


Lestvica:

RHEIN NECKAR LÖWEN 3 3 0 0 +20 6
KIEL 3 2 1 0 +16 5
BARCELONA 3 1 1 1 +10 3
CELJE PL 3 1 0 2 -9 2
CHAMBERY 3 1 0 2 -26 2
KIELCE 3 0 0 3 -11 0