Roman Pungartnik je direktor Celja Pivovarne Laško postal februarja 2010. Ambiciozen načrt z Zvonimirjem Serdarušićem se mu ni izšel. Bo imel več sreče z Vladanom Matićem? Foto: EPA
Roman Pungartnik je direktor Celja Pivovarne Laško postal februarja 2010. Ambiciozen načrt z Zvonimirjem Serdarušićem se mu ni izšel. Bo imel več sreče z Vladanom Matićem? Foto: EPA
Gašper Marguč
Gašper Marguč je eden najbolj talentiranih igralcev iz mladega celjskega vala. Foto: Sandi Fišer
Dejan Perić
Številni navijači si veliko obetajo od vrnitve Dejana Perića. Foto: Slavko Kolar

Celjani so ostali tako brez pokalnega kot tudi državnega naslova, kar je za "klub s ponosom", ki vedno meri najvišje, precej pod pričakovanji. "Enkrat je do tega moralo priti. V tej sezoni je bilo narejeno tudi ogromno dobrih stvari, a so jih porazi zakrili. Med drugim so priložnost dobili nekateri mladi igralci, kar je naložba za prihodnost," je razmišljal Pungartnik.


Za vami je turbulentna sezona, v kateri vam je le malo stvari šlo po načrtih. Gotovo ste jo že analizirali in ko se zdaj ozrete nazaj, kje je bila storjena največja napaka?
O napakah ne bi govoril, saj bo čas pokazal, kaj je bilo prav in kaj ne. Dejstvo je, da Celje vedno naskakuje najvišja mesta, da so javnost, občinstvo in mediji zelo zahtevni. Štirje porazi so odnesli Zvonimirja Serdarušića, kar je napovedalo nove cilje in smernice. Povlekli smo nekatere ukrepe, s katerimi so se igralci najprej strinjali, nato pa so se po ukrepih upravnega odbora premislili. Kleščenje moštva in proračuna je bilo zato neizbežno. Mislim, da smo, tudi v luči finančne krize, ki je nastopila, pravočasno odreagirali. Pri vseh teh na videz slabih stvareh je dobro to, da so priložnost dobili mladi igralci, ki so dokazali, da nanje lahko računamo.

Zakaj Zvonimirju Serdarušiću v Celju ni uspelo?
O tem je bilo že ogromno povedanega. Menim, da kamor koli prihajaš, moraš sprejeti značilnosti novega okolja in kulture. Serdarušić tega ni storil, ni vedel, kam prihaja. Prišlo je nekaj porazov, pritisk se je povečal, ko mu je ponagajalo še zdravje, se je odločil, da se te zgodbe ne gre več. In najlažje je potem stopiti z vlaka ...

Katere nauke ste iz te zgodbe potegnili vi?
To ni bistveno. Vsi skupaj moramo biti enotni, stati na istem bregu. Mislim, da je bilo preveč prišepetovalcev ob strani, ki so govorili stvari, ne da bi jih prej preverili. Naučili smo se, da če vsi skupaj pihamo v isti rog, lahko pridemo do rezultatov. Vsekakor bomo po tej izkušnji še močnejši oziroma boljši.

Vodstvo oziroma uprava kluba vam še zaupa?
Nikoli ni bilo razprave o tem, ali je kriv igralec ali direktor. Ne odločam sam. Za klubom je ogromen kolektiv, ki vse to pelje. Mogoče sem jaz kot direktor bolj na udaru. Vedno smo skušali reševati težave po najboljših močeh. Ogromno dobrih stvari je bilo narejenih, a so jih porazi zakrili. Pomembno je, da tisti, ki v klubu delajo, vedo, da je to prava stvar.

Matevž Skok, Rok Žuran, Nemanja Zelenović, Marinko Kelečević in Dejan Perić so novinci za prihodnjo sezono. Je seznam okrepitev s tem končan?
Ekipa je sestavljena. Na seznamu imamo 18 igralcev, v ozadju imamo še nekaj obetavnih mladih igralcev, ki jih bomo po potrebi priključili prvi ekipi.

Novi trener Vladan Matić je že vodil prvi trening. Zakaj ste se odločili zanj?
Iskali smo mladega trenerja, ki je lačen uspehov. Poznam ga še iz igralskih časov. Vem, da je na Madžarskem pustil velik pečat. Ve, kako priti na vrh. Je neobremenjen, velik delavec in željan rezultata. Že na prvem treningu oziroma v prvem tednu se je pokazalo, da so se z ekipo dobro ujeli. Za zdaj je ta kombinacija dobra.

Kako se finančne težave vašega glavnega sponzorja odražajo na proračunu. Kakšno vsoto boste imeli na voljo v prihodnji sezoni?
O številkah ne bi govoril, saj še nismo tako daleč. Z glavnim sponzorjem imamo še triletno pogodbo. Pretekla sezona je zagotovo pustila pečat tudi pri sponzorjih, zato bo proračun manjši kot prejšnja leta. Poskušamo biti realni oziroma delovati želimo v danih okvirih ali jih še zmanjšati.

Kako težko bo v prihodnji sezoni vrniti obe lovoriki v Celje?
Časi, ko je bilo samoumevno, da je Celje prvak, so mimo. Predvsem zaradi tega, ker se kakovost ekip v slovenski ligi dviguje. Čeprav je slava Celja nekoliko zbledela, si ga še vedno vsi želijo premagati, saj je Celje še vedno eden največjih in najbolje organiziranih klubov v Sloveniji. Sezona, ki se je končala, se je morala zgoditi, saj so le tako dobili priložnost mladi. Prepričan sem, da bodo iz treninga v trening, iz tekme v tekmo boljši. Če bo to zadostovalo za lovoriko, ne vemo. Favoriti ne bomo, a ne bojimo se nobenega.