Momir Rnić je pred prihodom v Slovenijo branil barve Proleterja iz Zrenjanina. Ob prestopu v Celje je zavrnil ponudbe nemških klubov. Foto: CPL/MMC RTV SLO
Momir Rnić je pred prihodom v Slovenijo branil barve Proleterja iz Zrenjanina. Ob prestopu v Celje je zavrnil ponudbe nemških klubov. Foto: CPL/MMC RTV SLO
Momir Rnič
Rnić je z Gorenjem leta 2009 osvojil naslov slovenskega prvaka. Foto: RK Gorenje
Momir Rnić
Rnića pogodba s Celjani veže do 2014. V Celju ima vse pogoje, da se razvije v vrhunskega igralca. Foto: CPL/MMC RTV SLO
Celjani v Kielcah razred zase

22-letni in 195 cm visoki srbski rokometaš, ki igra na položaju levega zunanjega igralca, se je letos iz Velenja, kjer je preživel dve sezoni, preselil v Celje in, kot kažejo uvodne tekme, zadel v polno. Trener Zvonimir Serdarušić mu zaupa, Rnić pa to zaupanje nagrajuje z "dobrimi partijami". A sin nekdanjega jugoslovanskega rokometnega reprezentanta Momirja Rnića se kljub mladosti še kako dobro zaveda, da se je treba v športu dokazovati vsak dan, zato ostaja na realnih tleh. "Ni bilo slabo, vendar je treba še marsikaj popraviti," po tekmi na Poljskem pravi Rnić.


Odlično ste začeli Ligo prvakov. Najbrž vaša ekipa tako gladke zmage na Poljskem ni pričakovala?
Osebno sem imel slabo izkušnjo s Kielcami, saj smo lani z Gorenjem izgubili. Tokrat je bilo odločilno to, da nas je Noka (trener Zvonimir Serdarušić, op. a.) sijajno pripravil. Mi smo izpolnili naloge tako v obrambi kot tudi v napadu in zasluženo zmagali.

Vam je šlo kot po maslu. Ste bili morda presenečeni nad svojo predstavo in strelskim učinkom?
Ni bilo slabo, vendar je treba še marsikaj popraviti. Zadovoljen sem z igro, a zdaj ni časa za pretirano proslavljanje. Treba se je pač pripraviti na naslednje tekme. V oktobru, novembru in decembru nas čaka peklenski ritem sreda-sobota. Mi želimo vsako tekmo zmagati, pri tem pa se izogniti poškodbam.

Videti je, da se z Urošem Zormanom na igrišču dobro ujameta.
Uroš je vrhunski rokometaš, ki zna pomagati zunanjima igralcema. Za zdaj nam(a) gre dobro. Prepričan sem, da smo lahko še precej boljši.

Glede na prve tekme sezone je bil vaš prihod v Celje prava odločitev, kajne?
Mislim, da je res tako. Predvsem zaradi Zvonimirja Serdarušića, ki je vrhunski strokovnjak. Vse, kar napove, se uresniči na tekmi. Z njim je zares užitek delati.

Ali vam je trener Zvonimir Serdarušić po tekmi čestital oziroma vas pohvalil? Kako se sicer razumete z njim?
Bil je zadovoljen tako kot vsi. Za zdaj se dobro razumeva. Ima enak odnos do vseh.

Zorman je pred dnevi ocenil, da je Celje 3. moštvo v skupini A, za Kielom in Barcelono. A za prvo presenečenje je že poskrbel Rhein Neckar Löwen, ki je ugnal Katalonce v gosteh. Kako vidite vi razmerja moči v skupini A?
To je skupina smrti. A mi smo z zmago v Kielcah naredili veliko delo, saj na Poljskem ne bo nikomur lahko.

Pred vami je naporen teden. V sredo gostovanje pri Cimosu, v soboto prihaja Rhein Neckar Lőwen s Čupićem, Bieleckim, Stefanssonom ... Na kakšen način do dveh zmag?
Težka tekma bo že v sredo. Cimos je izgubil v Trebnjem, zato bo izgubljeno skušal nadoknaditi proti nam, saj se zaveda, da bi ga morebiten poraz že oddaljil od boja za naslov. Pričakujem trdo tekmo in našo zmago. Koprski skalp bi bil lepa popotnica za sobotni obračun z Nemci. Rhein Neckar je velika ekipa, ki lahko ob dobrem dnevu premaga vsakogar. Mi se bomo zagotovo dobro pripravili in upam, da nam bo ob podpori Florjanov tudi uspelo.

Vaš oče Momir Rnić je bil tudi rokometaš in jugoslovanski reprezentant. Ali vam pogosto svetuje, se po vsaki tekmi slišite z njim?
Slišiva se in vidiva prek skypa, na kratko mu povem, kako je bilo. Sicer pa je bil v treh letih, odkar sem odšel iz Srbije, v Sloveniji trikrat.

Kaj počnete, ko ne igrate rokometa?
Prosti čas preživim s punco, brskam po spletu in gledam televizijo.

Celjani v Kielcah razred zase