Dragan Gajič je bil z devetimi goli (met 9/12) najboljši slovenski strelec tekme. Foto: EPA
Dragan Gajič je bil z devetimi goli (met 9/12) najboljši slovenski strelec tekme. Foto: EPA
Slovenci breme SP-ja ob polčasu pustili v garderobi

Selektor Boris Denič pa je potegnil vzporednico s svetovnim prvenstvom pred dvema letoma, ko se je Slovenija prav tako nekaj časa mučila s Savdsko Arabijo, ki je nazadnje padla z 32:22.

Ko so se sprostile zavore, je steklo
"Vsaka otvoritvena tekma je nova zgodba, novo poglavje. Namesto da bi jih čakali, kot smo se dogovorili, smo bili nervozni. Oni so nas uspavali, mi nismo pomagali vratarju, vratar ne nam, zgrešili smo nekaj strelov, kar je tudi po svoje logično, in bili smo v težavah.
Nato je prišel drugi polčas, dve, tri obrambe, malo so se sprostile zavore in je steklo," je analiziral Denič.

Prva tekma je vedno težka
Najboljši slovenski strelec je bil z devetimi goli Dragan Gajič: "Prva tekma je vedno težka, ne glede na to, kdo je nasprotnik. Mogoče smo tudi mi pričakovali, da bomo zlomili Čile v prvih 20 minutah, ampak to danes ni več mogoče. Vsi igrajo dober rokomet in imaš takoj težave. Med odmorom smo se dogovorili, da se moramo sprostiti, da bomo igrali svojo igro, da smo bolj kakovostni. Vsi igralci so občutili čar prvenstva in to je najpomembnejše."

Natek: Čile igra neobičajen rokomet
Jure Natek je bil vesel visoke zmage in tega, da so vsi igralci ostali celi: "Oddelali smo, ni bilo idealno, zmagali smo za več kot za deset golov. Vsi smo celi. Težko je igrati proti v narekovaju eksotičnim reprezentancam, ki igrajo takšen neobičajen rokomet, ampak mislim, da smo v drugem delu postavili stvari na svoje mesto. Ni bilo podcenjevanja, ampak preprosto Čile igra drugače. Nimajo kakovosti, poskušajo, dokler jim ne zmanjka moči, drugače priti do golov, izida. Vesel sem, da je prišlo toliko navijačev tako daleč. Upam, da jih bo še več in da se bomo še poveselili naših uspehov."

Prošt: Bilo je nekaj treme
Za igralca tekme je bil pri Sloveniji razglašen Primož Prošt, ki je z nekaj obrambami začel slovenski "preobrat": "Ne moremo biti zadovoljni, bila je trema, uvajali smo se, ampak nato v drugem polčasu odigrali dobro obrambo, se razleteli po igrišču in na koncu zasluženo zmagali."

Precej težji preizkus čaka Slovenijo v soboto, ko se bo ob 15.00 v Lusailu pomerila z Belorusijo.

Iz Dohe

Aleš Vozel, @vozela1

Slovenci breme SP-ja ob polčasu pustili v garderobi