Trenutek za zgodovino: kapetan Cimosa Uroš Rapotec je iz rok predsednika Rokometne zveze Slovenije Franja Bobinaca prejel pokal za naslov državnega prvaka. Foto: MMC RTV SLO
Trenutek za zgodovino: kapetan Cimosa Uroš Rapotec je iz rok predsednika Rokometne zveze Slovenije Franja Bobinaca prejel pokal za naslov državnega prvaka. Foto: MMC RTV SLO
Darko Stanić
Darko Stanić je z odličnimi obrambami spravljal Velenjčane v obup. Foto: MMC RTV SLO
Fredi Radojkovič
Fredi Radojkovič si bo zagotovo zapomnil 27. maj 2011. Foto: MMC RTV SLO
Franc Krašovec in Aleš Koršič
Predsednik Cimosa Franc Krašovec in direktor Aleš Koršič v pričakovanju pred tekmo. Foto: MMC RTV SLO
Koprčani prvič državni prvaki

32-letni srbski vratar je bil eden izmed junakov nepričakovano gladke koprske zmage (23:34) v Velenju, saj je zbral 16 obramb. "Niti največji optimisti niso pričakovali takega razpleta. A po odlični igri v obrambi smo jih dotolkli iz protinapadov. Zares fantastičen zaključek sezone, v kateri smo osvojili tri lovorike, čeprav nismo pričakovali niti ene. Po novem letu smo izboljšali atmosfero v slačilnici, pustili težave ob strani in si dejali, imamo odlično ekipo, zakaj ne bi odigrali najboljše, kar znamo. Zakaj bi lovorike osvajali drugi, če jih lahko mi? Tako smo šli iz tekme v tekmo, nato pa so se stvari začele odvijati same od sebe," je pojasnil Stanić, ki še ne ve, ali bo ostal v Kopru tudi v naslednji sezoni. "To je odvisno od mnogih dejavnikov."

Radojkovič ne želi razkriti "skrivnih" metod
Trener Fredi Radojkovič je srečanje vodil neverjetno mirno, kot da ne bi šlo za tekmo sezone. "To je moj način. Na zunaj sem miren, znotraj vre. A menim, da je trener tisti, ki mora ohraniti mirno glavo. Če namreč skače kot psihopat, zraven pa norijo še igralci, potem nastane kaos," je svojo filozofijo pojasnil Izoljan, nato pa nadaljeval: "Napisali smo pravljico, za katero upam, da se bo še nadaljevala. Ta naslov je jagoda na torti in krona tistega, kar je Cimos pričel vlagati pred desetletjem. Jasno je, da je bilo Gorenje pod hudim pritiskom, saj so s tekmo reševali sezono, medtem ko smo mi že imeli dve lovoriki. Ta teden smo delali predvsem na psihi, kaj točno, ne bom povedal, ker ni za v javnost. A videli ste, da so igralci prišli na igrišče kot levi. Tudi ko smo vodili za 10 golov, niso popustili niti za milimeter."

Ostane le še evropski naslov ...
Radojkovič je ocenil, da je bila prelomnica, po kateri so začeli verjeti v naslov prvaka, februarska zmaga (28:25) nad Gorenjem, s katero so se "osam" približali na pet točk zaostanka. "Rasli smo iz tekme v tekmo. Fantje so začeli verjeti, da je to, kar delamo, prava stvar. Če pride do tega zaupanja in spoštovanja med igralci in strokovnim vodstvom, potem ti dajo vse in pridejo zmage. Šport je takšen, da moraš vedno vztrajati in upati do konca," je dejal Radojkovič, ki je z uvrstitvijo v Ligo prvakov dosegel vrhunec svoje trenerske kariere. "Zdaj mi preostane le še, da osvojim evropski klubski naslov, a najprej se bom, če mi bo uspelo, malo odklopil od rokometa," je bil zadovoljen 44-letni trener, ki z vodstvom kluba še nima podpisane pogodbe za naslednjo sezono, a je načeloma že vse dogovorjen. Po praznovanju in nekaj prostih dneh bo svojo ekipo znova zbral 13. junija ter naredil načrt priprav za naslednjo sezono.

Cimos požel desetletni sad
Tudi direktor kluba Aleš Koršič ni skrival navdušenja nad zgodovinskim uspehom: "Vseskozi smo govorili, da gremo na zmago. Nobenega alibija nismo iskali. Prišli smo sem z željo, motivacijo, zagrizenostjo in uspelo nam je. Naslov pomeni veliko potrditev kvalitetnega dela, odkar je Cimos kot glavni sponzor pristopil h kubu. Vizija je bila narediti rezultat v desetih letih in poklopilo se je ravno na 10. obletnico sodelovanja. Upam, da smo s tem vzbudili zanimanje za rokomet tudi pri tistih, ki ga do zdaj niso spremljali. Upam, da se bomo vsi Primorci veselili tega uspeha." Koršiča Liga prvakov ne skrbi: "Zagotovo je velik izziv ter kadrovski in organizacijski zalogaj, ki pa smo mu bili enkrat (v sezoni 2008/09, op. a.) že kos. Zagotovo bo naporno, a tako, kot smo bili že do zdaj dobri gostitelji, bomo tudi v naslednjih sezoni oddelali tako, kot je treba." Kar se tiče sestave ekipe za naslednjo sezono, je gotovo to, da prihajata Gorazd Škof in Matevž Čemas. "V tem trenutku je o odhodih ali prihodih nehvaležno govoriti. Moštvo bomo sestavili v skladu s finančnimi možnostmi," je sklenil Koršič.

Koprčani bodo naslov skupaj s svojimi navijači proslavili danes popoldne pred dvorano Bonifika.

V spodnji galeriji si oglejte nekaj fotoutrinkov petkovega dogajanja v Rdeči dvorani in zunaj nje.

Koprčani prvič državni prvaki