Tone Tiselj. Srebrn s Slovenijo, evropski prvak s Krimom. Kaj lahko v treh sezonah doseže s Celjem? Foto: MMC RTV SLO
Tone Tiselj. Srebrn s Slovenijo, evropski prvak s Krimom. Kaj lahko v treh sezonah doseže s Celjem? Foto: MMC RTV SLO
Celje Pivovarna Laško
Kdor je v prvenstvu odpisal Celjane, bi se utegnil hudo opeči. Foto: MMC RTV SLO

Sem človek izzivov. Kjer me najbolj tepe, tam sem rad, kajti iz tega pridem ven še močnejši in se marsikaj naučim.

Dejstvo je, da je rokometni klub Celje Pivovarna Laško (CPL) klub z dolgo tradicijo in da si ne bo nikoli in nikdar dovolil, da bi se z njim zgodilo enako kot s Prulami, Gold Clubom ali katero koli drugo ekipo. V tem trenutku naše vodstvo vleče optimalne poteze.

Tone Tiselj o celjski sezoni

"Nekateri že vedo, kdo bo prvak," pravi trener Tone Tiselj. Pivovarji so imeli v prvem delu sezone - tudi zaradi številnih poškodb - precej težav. Ne samo v Ligi prvakov, kjer se (pričakovano) niso uvrstili v četrtfinale, pač pa še bolj na domači sceni. Štirje porazi, med drugim tudi proti Preventu in Slovanu, so nevarno navrtali rumeno-zeleno barko. A zdi se, da je najhujša kriza mimo. Tislju je na zadnjih tekmah moštvo uspelo dvigniti na višjo kakovostno raven, tako da lahko optimistično pričakuje odločilne boje v prvenstvu in pokalu.



Čeprav vas v Ligi prvakov čakata še dva nastopa, lahko verjetno že potegnete določene zaključke letošnje evropske sezone. Kakšne bi bile te ugotovitve?
Glede skupine smo imeli res srečo, saj ni bila tako težka kot prejšnja leta. Osnovni cilj, napredovanje, smo izpolnili. V prvem delu smo imeli dve črni packi. To je bila predvsem tekma s Chamberyjem v gosteh, kjer dejansko nismo pokazali pravega boja in smo izgubili gladko ter nasprotniku dopustili veliko zadetkov. Enako velja tudi za drugi polčas domače tekme proti Chamberyju. Na drugi strani sta tekmi z Neckar Löwenom in tudi ta proti Zagrebu pokazali, da moštvo zna igrati, da ima določeno kakovost. Zagotovo pa ni tako kakovostno kot v preteklosti. Dejstvo pa je, da je imela letos ekipa s strani navijačev in gledalcev manj podpore, kot je je bila vajena v preteklosti.

Vodstvo je pred sezono za cilj postavilo četrtfinale, medtem ko ste bili vi bolj previdni, saj niste želeli nič napovedovati.
To ni res. Vodstvo je reklo napredovanje v Evropi in to smo izpolnili.

V domačem prvenstvu vas je marsikdo že odpisal, a v zadnjem krogu ste se z zmago v Kopru in ob porazu Gorenja s Preventom znova vrnili med žive. Spet je več v vaših rokah. Kaj napovedujete za preostanek sezone in kaj sporočate tekmecem?
Nič ne bom sporočal tekmecem. V slovenskem rokometnem prostoru se marsikaj govori. Nekateri že vedo, kdo bo prvak, kdo ne bo. Jaz vedež nisem, torej ne vem. Dejstvo je, da se je moštvo v zadnjem času dvignilo. Odigralo je dva kakovostna polčasa, enega v Kopru, drugega danes (v soboto proti Zagrebu, op. a.). A težave ostajajo, se pa strinjam, da je zdaj več v naših rokah, kot je bilo prej.

Po nepričakovanem porazu s Slovanom so se pojavile špekulacije, da igralci bojkotirajo vas, pa tudi mogoče vodstvo, ki se je zaradi gospodarske krize odločilo zategniti pas. Toda bojevita predstava v Kopru in tudi tokratna je ta namigovanja ovrgla. Kakšno je torej vzdušje v slačilnici?
To bi morali vprašati v slačilnici. Dejstvo je, da je rokometni klub Celje Pivovarna Laško (CPL) klub z dolgo tradicijo in da si ne bo nikoli in nikdar dovolil, da bi se z njim zgodilo enako kot s Prulami, Gold Clubom ali katero koli drugo ekipo. V tem trenutku naše vodstvo vleče optimalne poteze. Tako kot so plačilne razmere urejene v Celju, so redkokje v Evropi, zagotovo pa nikjer v Sloveniji. Moramo razmišljati o prihodnost. Tudi jaz osebno bi zahteval, da mi pripeljejo zveneča imena in potrošijo veliko denarja, a to bi bilo v tem trenutku veliko tveganje. Nadaljujemo s tem igralskim kadrom, ki ga imamo. Mislim, da je to edino pravilno. Čez leta se bo videlo, kdo je delal prav in kdo je vlekel pravilne poteze. Če igralci bojkotirajo ... Vsak, ki bojkotira, mora takoj zapustiti klub. Kdor bojkotira - ne glede na to, ali dobi ali ne dobi plače - škodi samo sebi. Tak igralec ne sme nositi klubskega dresa. Jaz sicer v bojkot ne verjamem. Če pa je slučajno prišlo do tega, si tak igralec ne zasluži nositi dresa. Kajti CPL je več kot kateri koli posameznik, pa naj bo to Tone, Miha, Janez ali Edi. CPL je mnogo več in kdor to bojkotira, si ne zasluži tega dresa.

Kdaj se bodo vrnili Peskov, Gorenšek in Sulić? Ali načrtujete kakšne okrepitve za nadaljevanje sezone?
Že prej sem rekel, da bi lahko zahtevali okrepitev, saj imamo precej težav in neobičajnih poškodb. Ne načrtujemo okrepitev, verjamem pa, da bodo našteti igralci pripravljeni do končnice.

Junija ste sedli na vroči stol, ki je zaradi gospodarske krize postal še malo bolj vroč. Vam je morda žal, da ste sprejeli službo v Celju?
Meni takih odločitev ni nikoli žal. Sem človek izzivov. Kjer me najbolj tepe, tam sem rad, kajti iz tega pridem ven še močnejši in se marsikaj naučim. Kjer koli sem delal, sem imel mirno vest. Vedno vlečem poteze, ki so dobre za klub, nikoli za posameznika.

Aleš Vozel

Sem človek izzivov. Kjer me najbolj tepe, tam sem rad, kajti iz tega pridem ven še močnejši in se marsikaj naučim.

Dejstvo je, da je rokometni klub Celje Pivovarna Laško (CPL) klub z dolgo tradicijo in da si ne bo nikoli in nikdar dovolil, da bi se z njim zgodilo enako kot s Prulami, Gold Clubom ali katero koli drugo ekipo. V tem trenutku naše vodstvo vleče optimalne poteze.

Tone Tiselj o celjski sezoni