Renato Vugrinec je s Celjani osvojil tudi Ligo prvakov. Foto: MMC RTV SLO
Renato Vugrinec je s Celjani osvojil tudi Ligo prvakov. Foto: MMC RTV SLO
Tone Tiselj
Tone Tiselj o Nikoli Kojiću: 'Nikola je za klub s svojo profesionalnostjo ter maksimalnim delom tako na treningih, kot tudi na tekmah, pokazal, da je človek in igralec vreden zaupanja.' Foto: MMC RTV SLO

Celjani so se pred tem že okrepili z Urošem Zormanom in Alešem Pajovičem, v knežje mesto pa se zdaj vrača še Vugi, ki je obljubil dveletno zvestobo. Desni zunanji igralec je nazadnje igral za Portland San Antonio. 33-letni rokometaš je za Celje že igral med letoma 1995 in 2004, nastopil je 352-krat, dosegel pa 1.199 zadetkov.

"Občutki, ki me obdajajo ob vrnitvi v Celje, kjer sem preživel praktično tretjino svojega življenja, so zelo dobri. Tu sem doživel svoje najlepše dni, čeprav je bila pot na začetku zelo težka. Po petih letih v tujini, ko sem pridobil še veliko izkušenj, je vrnitev v klub, ki je v Sloveniji največji in ima takšno tudi zgodovino, a v tej sezoni nekoliko težav, še toliko večja obveza zame in moje soigralce v prihodnje," je o razlogih za vrnitev povedal Vugrinec.

Vugrinec: "Celje vrniti na mesta, ki mu pripadajo"
"Zavedam se, da bodo pričakovanja javnosti velika in da bomo v prvi vrsti morali trdo trenirati ter se na terenu boriti, da bomo dosegli rezultate, ki jih Celje in navijači pričakujejo in želijo. Obveza do vseh je velika, a mislim da bomo vsi, ki se vračamo in prihajamo na novo, ter soigralci, ki so že v Celju, dihali kot eno in tako delovali tudi na igrišču ter s tem prikazali dobre igre ter da bomo Celje vrnili na mesta, ki mu pripadajo. Hkrati verjamem, da nam bo uspelo v dvorano Zlatorog vrniti gledalce, ki ustvarijo v Evropi daleč najboljše vzdušje in so zame najboljši navijači na svetu. Celje je rokometno mesto," je še povedal slovenski reprezentant.

Tiselj: "Vrnili smo najbolj kvalitetno zunanjo linijo"
"Z vrnitvijo Vugrinca je ideja in naloga, ki smo si jo zadali, v prvi fazi zaključena. Domov smo pripeljali najboljšo in najbolj kvalitetno slovensko zunanjo linijo zadnjih let. Vsi ti fantje so si želeli vrniti domov in vsi imajo dovolj motiva, da pomagajo Celju krivuljo padanja zadnjih let ponovno obrniti navzgor. Tudi Vugi je igralec, na katerega so vezani vsi veliki uspehi slovenskega rokometa, tako v reprezentanci, kot v celjskem klubu, in ki lahko na položaju desnega zunanjega odigra še nekaj sezon na najvišji ravni, kar prikazuje tudi z igrami v španskem prvenstvu," zadovoljstva ni skrival trener Tone Tiselj.

Kojić podaljšal zvestobo
Vodstvo kluba je podaljšalo sodelovanje z Nikolo Kojićem, ki bo v Zlatorogu tako ostal tudi v sezoni 2009/2010.

S. J.