Kako uspešen bo Fredi Radojkovič na prvi tekmi? Foto: MMC RTV SLO
Kako uspešen bo Fredi Radojkovič na prvi tekmi? Foto: MMC RTV SLO
Darko Stanić, Cimos Koper
Bo Darko Stanić lahko pomagal svoji ekipi? Foto: MMC RTV SLO
Rokometaši Cimosa v igri za trojno krono

Veliko bo jasnega že po prvi tekmi to nedeljo ob 17.00 v gosteh pri portugalski Benfici. Povratna tekma bo prihodnjo nedeljo v koprski Bonifiki. Koprčani, ki so do zdaj najdlje v evropskih tekmovanjih prišli pred tremi leti v polfinale pokala EHF, ne bežijo od vloge favorita. Navsezadnje so trenutno vodilni klub v domači rokometni ligi.

Na generalki so si zagrenili življenje
Izbranci Fredija Radojkoviča so pred odhodom na Pirenejski polotok prejeli manjšo zaušnico, saj so na generalki klonili v Škofji Loki in si dva kroga pred koncem državnega prvenstva malce "zagrenili življenje". V zadnjih dveh krogih bodo na domačem parketu gostili branilce naslova iz Celja, v zadnjem pa se v gosteh pomerili še z Velenjčani.

Vprašljivi Stanić, Skoko in Ostojić
A Cimos bo v prihodnjih dveh dneh razmišljal zgolj o tekmecih iz Lizbone, čeprav zdravstveno stanje ni optimistično. Pod vprašajem so nastopi vratarja Darka Stanića, krožnega napadalca Bojana Skoka in zunanjega igralca Vladimirja Ostojića.

Cilj: Priigrati aktiven rezultat
"Mi ne bežimo od vloge favorita, saj smo finale pokala Challenge napovedali že lani avgusta na predstavitvi ekipe. Mi si zelo želimo osvojiti prvo evropsko lovoriko za klub in drugo za Slovenijo. Tudi ta pokal ni enostavno osvojiti, čeprav mnogi o njem govorijo kot o 'nebodigatreba' tekmovanju. O Benfici ne vemo veliko, saj nismo imeli časa analizirati njihove igre. To bomo naredili v petek in soboto. Osnovni cilj je, da se dobro spočijemo, umirimo in se čim bolje pripravimo na nasprotnika, ki melje nasprotnike predvsem na domačem igrišču. Na gostovanjih so veliko bolj krotki. Zato je naš cilj priigrati aktiven rezultat, ki nam omogoča, da pred polno Bonifiko prihodnji teden osvojimo drugi letošnji naslov. Zelo verjetno bo Skoko igral, prav tako je zelo verjetno, da Stanić zaradi neugodne poškodbe mišice ne bo branil," je dejal prvi mož stroke Radojkovič, ki si je pred kratkim prislužil naziv primorska osebnost meseca aprila.

Mlakar: V Lizboni na zmago
"Pri nas se je v sredo proti Loki poznala utrujenost, saj smo bili v igri do 45. minute, potem pa nam je zmanjkalo energije. Vso sezono igramo v visokem tempu, navajeni smo menjav. Zato sem vesel, da se v nedeljo bržkone vračata Skoko, ki igra na mojem mestu, in Osmajić, ki je bil v zadnjem času v zelo dobri formi. V Lizboni bomo igrali na zmago in pričakujem pozitiven rezultat. Kaj to pomeni? Rezultat, ki nam bo omogočil dokaj mirno povratno tekmo na domačem igrišču," je dejal krožni napadalec Matjaž Mlakar.

Challenge cup (M), finale, prva tekma
Nedelja ob 17.00:

BENFICA - CIMOS KOPER

Povratna tekma bo v nedeljo, 22. maja, ob 17.30 v Kopru.

Rokometaši Cimosa v igri za trojno krono