Žana - njeni športi so namizni tenis, košarka in jahanje. Foto: RTV SLO/T. O.
Žana - njeni športi so namizni tenis, košarka in jahanje. Foto: RTV SLO/T. O.
Za izgled ji zlahka podelimo pet točk od petih možnih, za športno znanje pa ji damo le dve točki. Foto: RTV SLO/T. O.

Žana je postala znana, ko si je povečala prsi, zdaj pa je vedno bolj prepričljiva na glasbenih odrih. Nastopila je tudi na letošnji Emi, kjer se pesem Druga violina ni najbolje odrezala, vendar pa je pozneje postala velika uspešnica in jo lahko pogosto slišite na radijskih postajah. Žana je deset let ljubiteljsko igrala namizni tenis in badminton, vabili so jo tudi v klub. Vabilu se ni odzvala, je pa v šolskih letih trenirala košarko. Pravi, da je dobro zadevala in je lahko v seriji zadela tudi sedem ali osem prostih metov.

Katera je trenutno najboljša slovenska plavalka?
"Ne vem."

Sara Isakovič! Na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih je plavala v finalu. Ne sekiraj se, tudi Rebeka Dremelj je ne pozna. Je pa res, da si se s tem odgovorom zamerila Zmagu Sagadinu.

S katerim športom se ukvarja Jani Brajkovič?


"Kolesarstvo."

Lepo, da nisi razočarala. Potem ko Sanja Grohar ni poznala bratov Petrič, Eva Moškon pa ni znala našteti treh jeseniških hokejistov, vsaj ti poznaš svoje lokalne junake. Jani namreč prav tako prihaja iz Bele krajine.

Kdo je osvojil prvo medaljo na zimskih olimpijskih igrah za Slovenijo?
"Ne vem."

Res ne? Kdaj si rojena?
"Leta 1984!"
No, zgodilo se je prav tiste zime. Jure Franko je bil na veleslalomu v Sarajevu drugi!

Koliko metrov preteče atlet v enem krogu?
"500."

Morda, če teče po zunanjem delu steze in se vrne po izgubljene copate. Ne, pravilen odgovor je 400 metrov. Verjetno bi imeli več sreče, če bi Žano spraševali, koliko na hipodromu v enem krogu preteče konj. Ukvarja se namreč z jahanjem. Doma imajo konjušnico in ima tudi svojega konja z imenom Vihar.


Katera nogometna reprezentanca je lani osvojila naslov svetovnih prvakov?
"Italijanska."

Pravilen odgovor. Na finalni tekmi so Azzurri po enajstmetrovkah premagali Francoze. Po rednem delu je bilo 1:1, v podaljšku pa ni bilo zadetka.


Končna ocena: Dve točki, kar pomeni, da bo Žana tudi v MMC-jevi akciji Slovenske pevke in šport le druga violina, športna redakcija MMC-ja pa bo tudi odslej povsem moška.


V ponedeljek, 30. aprila, boste lahko prebrali še zadnji prispevek v seriji člankov Slovenske pevke in šport. Razglasili bomo zmagovalko in objavili intervju z njo.

T. O./Jure Mastnak (imitator Zmaga Sagadina in Srečka Katanca)