Ena od prostitutk je za masten honorar razkrila, kakšne so skrite želje Maxa Mosleyja. Foto: EPA
Ena od prostitutk je za masten honorar razkrila, kakšne so skrite želje Maxa Mosleyja. Foto: EPA
Jackie Stewart
Legendarni Jackie Stewart je prepričan, da bi moral Mosley odstopiti z mesta predsednika Fie. Foto: EPA

"Vse je posnel na videokamero, da bi lahko pozneje še enkrat užival. In ne mislite, da so bile te orgije edine! Že prej nas je najemal, da bi zadovoljile njegovo čudaško spolno slo," je za časopis News of the World, ki je prvi izbrskal nenavade podrobnosti iz Mosleyjevega zasebnega življenja, povedalo 40-letno dekle z umetniškim imenom Mistress Switch. Mosley naj bi si takšne orgije privoščil tri- do štirikrat letno, do zdaj pa je bilo vse prikrito britanskim medijem, ki so lačni takšnih zgodb.

Polomljena nemščina in prilagojena angleščina
67-letni Mosley, sin Oswalda Mosleyja, nekdanjega vodje Britanske zveze fašistov, je tistega 28. marca v londonski četrti Chelsea zahteval, da dekleta pridejo oblečena v nemške vojaške uniforme. Mistress Switch je imela nalogo, da najde prave prostitutke in jim podeli ustrezne nacistične vloge. Na dekleta je Mosley kričal v polomljeni nemščini, med peturnim "sestankom" je uporabljal tudi angleščino z nenavadnim nemškim naglasom. Dal se je tudi zvezati in zahteval, da ga prebičajo.

Stewart: Se sploh zaveda, koliko ljudi je užalil?
Medtem je vedno več pozivov, naj Mosley odstopi s položaja predsednika Mednarodne avtomobilistične zveze. Poleg nekaterih konstruktorjev in vplivnih posameznikov (Jody Scheckter, Niki Lauda) se je oglasil še trikratni svetovni prvak Jackie Stewart: "Čas je, da Max Mosley naredi častno potezo in odstopi! Nobena organizacija na svetu tega ne bi dopustila. To ni več zasebna stvar. Se sploh zaveda, da je s tem dejanjem užalil veliko ljudi? Dlje kot bo ostal na čelu Fie, večja bo škoda! On je predsednik globalne zveze, ki združuje različne kulture in vere!"

Ne namerava odstopiti!
Mosley se brani: "Če bi na cesti vozil prehitro ali pod vplivom alkohola, bi odstopil isti dan, tako pa tega ne nameravam storiti." Svoje početje je označil za neškodljivo in povsem legalno. Da so bili na orgijah prisotni nacistični elementi, je po njegovem prepričanju izmišljotina. Toda, to naj bi bila laž, saj dekleta pravijo, da je Mosley celo zahteval, da je tema spolnih igric nacizem. Na srečanje so morale priti ustrezno oblečene in privoliti v to, da bo pogovor potekal večinoma v nemškem jeziku.

Mosley, ki je proti tabloidu že vložil tožbo zaradi domnevnega nezakonitega posega v zasebnost, je sklical izredno zasedanje generalne skupščine Fie, kjer bodo odločali o njegovi usodi. Kdaj bo zasedanje, še ni znano.

T. O.